Hoppa till huvudinnehåll

Finland chanslöst mot Schweiz – gjorde bara tio mål i kvalet: "Hade stora problem och räcker inte till"

Finland-Slovakien 9.3.2016
Finlands offensiva spel körde fast mot Schweiz. Johanna Hilli & Co åkte på en stygg förlust. Finland-Slovakien 9.3.2016 Bild: Yle/Janne Karinkanta yle sporten,handboll,Finlands damlandslag i handboll

Finlands möjligheter att avancera till nästa fas i VM-kvalet är begravda. Och det med besked. Offensiven stötte på patrull mot Schweiz och landslaget föll klart. "Schweiz är helt enkelt en bit före oss i utvecklingen", säger förbundskaptenen Tommy Suoraniemi.

Efter fredagens tremålsseger mot Färöarna andades det optimism i Finlands handbollslandslag. VM-kvalet fick precis den start som man ville ha.

I kväll kom verkligheten emot. Laget var chanslöst mot Schweiz.

Det var framför allt anfallsspelet som inte fungerade alls – speciellt efter paus. Finland gjorde bara tio mål framåt och i andra halvlek landade man på blott tre gjorda mål.

– Jag hade förhoppningar och en tro på att vi skulle göra det lite bättre, men det blir svårt när det börjar gå i stå. Vi hade stora problem framåt och räcker inte till där, säger förbundskaptenen Tommy Suoraniemi till Yle Sporten.

"Blev tråkiga förlustsiffror"

Lotta Kulju var den enda som mäktade med att göra mer än ett mål. IF Hellton-spelaren satte fyra fullträffar bakom den schweiziska målvakten.

Förlustsiffrorna skrevs 10–21 och det innebär att Finlands chanser att avancera till nästa skede i kvalet är begravda.

– Det blev tråkiga förlustsiffror, men Schweiz är helt enkelt en bit före oss i utvecklingen. Vi spelar bra försvarsspel långa stunder och 21 insläppta är klart godkänt, säger Suoraniemi.

Avslutar mot Litauen

Kvalturneringen avslutas på söndag mot Litauen som har förlorat båda sina matcher. Dusten startar klockan 12.

Suoraniemi vill se full satsning mot Litauen.

– Det är en viktig match. Vi behöver utvecklas hela tiden och det här ger rutin för framtiden. Det är en tävlingsmatch och det ger också rankningspoäng.

Hemmanationen Schweiz står på full pott inför avslutningen mot Färöarna. Ett oavgjort resultat räcker för att schweiziskorna ska säkra förstaplatsen.

Resultat:

Finland–Schweiz 10–21 (7–10)
Finlands målskyttar: Lotta Kulju 4, Emma Aarnio 1, Ella Holopainen 1, Alexandra Roos 1, Annika Näräkkä 1, Linda Cainberg 1, Ellen Voutilainen 1.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport