Hoppa till huvudinnehåll

På tv klockan 13.15: Niskanen utmanare på 15 kilometer fritt

Lördagens sporttablå
Lördagens sporttablå. Lördagens sporttablå Världscupen i längdåkning,yle sporten

Värdnationen kammade noll under öppningsdagen av minitouren i Lillehammer. Mycket talar för att norrmännen återställer ordningen i dag då det är dags för distanslopp med fri stil. Finlands trumfkort är, som vanligt, Iivo Niskanen och Krista Pärmäkoski men de får finna sig i att vara utmanare till storfavoriterna.

Kl. 11.25 Skidåkning, damer 10 km fri teknik (referat: Chriso Vuojärvi)

Finland: Krista Pärmäkoski, Johanna Matintalo, Laura Mononen, Susanna Saapunki, Andrea Julin och Katri Lylynperä.

Referentens kommentar: Säsongen är ung, men det finns oroväckande tecken kring det finländska damlandslaget. Det ser oerhört tunt ut bakom Krista Pärmäkoski. Ett trendbrott skulle vara välkommet i dag.

Therese Johaug är skyhög favorit på hemmaplan. De tuffa banorna är som klippta och skurna för norskan, som inte ens gick vidare från kvalet i sprinten. Intressant att se om Charlotte Kalla kommer närmare Johaug än i Ruka nu då tävlingen går med fri teknik.

Kl. 13.10 Skidåkning, herrar 15 km fri teknik (Referat: Chriso Vuojärvi)

Finland: Ristomatti Hakola, Iivo Niskanen, Matti Heikkinen, Joni Mäki, Anssi Pentsinen, Lari Lehtonen, Antti Ojansivu, Lauri Vuorinen och Martti Jylhä.

Referentens kommentar: Iivo Niskanen har satsat på att vässa sin fristilsteknik under sommaren och hösten. Får han utdelning redan i dag? Inte omöjligt.

Kampen om segern går sannolikt mellan Norge och Ryssland. Martin Johnsrud Sundby, Simen Hegstad Krüger, Andrej Melnitjenko och Alexander Bolsjunov känns alla som mycket plausibla vinnare.

Kl. 23.50 U17-VM i fotboll för flickor, final: Spanien–Mexiko (Referat: Anders Nordenswan)