Hoppa till huvudinnehåll

Sauli Niinistös julkalender

sauli niinistös julkalender
Årets julkalender kan ses exklusivt på Arenan. sauli niinistös julkalender Sauli Niinistö,Christoffer Strandberg

Yle X3M:s egen julkalender presenteras i år på Arenan av republikens president Sauli Niinistö.

Äntligen! Första december är här med allt vad det innebär av pyntande och julstämning! Om du redan nu känner på dig att du behöver lite hjälp på traven med att komma in i rätt humör så erbjuder vi den perfekta högtidsingrediensen: en julkalender i 24 avsnitt.

sauli niinistös julkalender
Givetvis har vår julkalender en fysisk motsvarighet, denna kunde man få tag på under Glöggrundan i Åbo. Och också om man lyssnar på Yle X3M. sauli niinistös julkalender Sauli Niinistö,julkalender (tv)

Republikens president har riggat upp ett eget litet pysselrum på slottet där han har fått den stora äran att öppna 24 luckor på en specialgjord glittersprayad gulddator och presentera dem för alla tittare. Det utlovas många pappavitsar, ordlekar och Kanye West!

Här hittar ni alla avsnitt, ett nytt avsnitt presenteras varje dag i december fram till den 24:e.

 • PSG säkrade ligatiteln – hedrade Notre Dame med specialdesignade tröjor

  Parisklubben vann franska ligan för andra året i rad.

  Paris Saint-Germain är franska ligamästare i fotboll. Det var klart redan innan man besegrat Monaco med 3–1 eftersom enda konkurrenten Lille tappat poäng. PSG-spelarna hedrade svårt skadade Notre Dame genom att ha en bild av katedralen på sina tröjor.

 • Quiz: Känner du igen Finlands invasiva arter?

  Testa dina kunskaper i vårt bildquiz!

  Invasiva främmande arter är växter och djur som människan har fört in till områden där arten inte naturligt är utbredd, och som utgör ett hot mot den biologiska mångfalden. Känner du igen de här invasiva arterna som förekommer i Finland?

 • Fjärde raka för Cocks – vann baltiska ligan efter finalrysare

  Cocks besegrade ukrainska Zaporozhyes i finalen.

  Cocks är fortfarande herren på täppan i den baltiska handbollsligan. Riihimäkiklubben vann den internationella ligan för fjärde året i svit genom att besegra ukrainska ZTR Zaporozhyes med 23–22 i finalen.

Nyligen publicerat - X3M