Hoppa till huvudinnehåll

Mäki skrev historia i Jokerit – klubbens meste spelare fick leda laget till klar seger

Tomi Mäki hyllas.
Tomi Mäki hyllades före nedsläpp. Tomi Mäki hyllas. Bild: All Over Press Tomi Mäki,Jokerit,ishockey

Sakari Manninen gjorde målen, men kvällen tillhörde Tomi Mäki. 35-åringen blev den spelare som har gjort flest matcher för Jokerit och firade med att ta lagets andra raka vinst.

Det var fest i Helsingforsarenan när Jokerit ställdes mot Slovan Bratislava. Mindre för matchen, mer för Tomi Mäki.

Mäki kom till Jokerit som sjuåring, debuterade i a-laget i början av 2000-talet och har aldrig spelat för en annan finländsk klubb. I kväll spelade han sin 618:e match för Jokerit och det är rekordnotering i klubben. Mäki passerade Jani Rita i statistiken.

– Det här är en stor ära. Som junior kunde jag aldrig tänka mig att jag skulle få spela i laget och dessutom med stora Jokerit-spelare, säger Mäki enligt STT.

Anfallaren, som sällan står i rampljuset, hyllades av hemmapubliken och fick dessutom vara lagkapten. Han ledde laget till en säker seger.

Jokerit dominerade skottstatistiken och gjorde ett mål i varje period. Sakari Manninen blev hemmahjälte med att göra två av fullträffarna. Manninen är uppe på elva mål för säsongen.

Helsingforsklubben tog veckans andra seger och går upp på 48 poäng. Laget ligger trea i västra KHL-konferensen och spelar nästa gång på onsdag borta mot Spartak Moskva.

Resultat:

Jokerit–Slovan Bratislava 3–0 (1–0, 1–0, 1–0)
12.49 1–0 Sakari Manninen (Henri Ikonen, Karl Stollery)
32.04 2–0 Sakari Manninen (Brian O’Neill, Jesse Joensuu) PP
57.53 3–0 Alex Grant

Läs också