Hoppa till huvudinnehåll

Svåraste uppgiften direkt för Finland – möter Italien i kvalpremiären

Finlands landslag jublar.
Får landslaget orsak att jubla i EM-kvalet? Finlands landslag jublar. Bild: All Over Press Finlands herrlandslag i fotboll

Det blir tuffast tänkbara motstånd för Finland när EM-kvalet startar i mars. Landslaget åker till Italien för att inleda kampen om en slutspelsbiljett.

Förbundskaptenen Markku Kanerva fick inte som han ville. Efter söndagens lottning av EM-kvalgrupperna hoppades han på att kvalet skulle starta mot gruppens på pappret svagaste lag Liechtenstein.

Det blir raka motsatsen. Finland inleder med svårast tänkbara motstånd i form av Italien. Under samma samling i slutet av mars möter Finland också Armenien på bortaplan.

Första hemmadusten spelas den 8 juni mot Bosnien-Hercegovina. Sedan rullar kvalet på till mitten av november. Landslaget kommer att avsluta borta mot Grekland, men spelar före det en på förhand sett väldigt kylslagen match hemma mot Liechtenstein den 15 november.

Finlands matchprogram:

23 mars (klockan 21.45): Italien–Finland
26 mars (klockan 19.00): Armenien–Finland
8 juni (klockan 19.00): Finland–Bosnien-Hercegovina
11 juni (klockan 21.45): Liechtenstein–Finland
5 september (klockan 21.45): Finland–Grekland
8 september (klockan 21.45): Finland–Italien
12 oktober (klockan 19.00): Bosnien-Hercegovina–Finland
15 oktober (klockan 21.45): Finland–Armenien
15 november (klockan 19.00): Finland–Liechtenstein
18 november (klockan 21.45): Grekland–Finland

Hoppa över Twitterpostning

Läs mera:

Italien är stor favorit, Finland slåss om andra EM-platsen – men bortaspelet oroar Sparv: "Måste bli råare och effektivare"

Italien får ett tydligt favoritskap, men Finland fajtas om den andra EM-biljetten. Så analyserar Tim Sparv kvallottningen. Landslagskaptenen efterlyser mognare spel i bortamatcherna. ”Vårt Nations League-saldo är inte tillräckligt för att gå vidare i det här kvalet”, säger han till Yle Sporten.

Läs mera:

Bosnien-Hercegovina och Italien landslagets öde i EM-kvalet – Kanerva tudelad: "Ingen drömgrupp, ingen katastrof"

Av de på förhand sett svårare motståndarna ställs Finlands herrlandslag i fotboll mot Italien och Bosnien-Hercegovina i fotbollens EM-kval nästa år. Den finska gruppen kompletteras av trion Grekland, Armenien och Liechtenstein.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport