Hoppa till huvudinnehåll

Högstadieelev tog med skjutvapen till skolan – visade upp det för kompisarna

Polis.
Polisen utreder fallet som skjutvapenbrott. Polis. Bild: Tiina Jutila / Yle Polis,poliser,polisfordon,brottslighet,ungdomsbrottslighet,lagar,Polisbevakning,böter,lagövervakning,trafiksäkerhet,anhållande,polisen,polisundersökning,kriminalteknik,försvunna,försvunna person

Polisen har konfiskerat ett handeldvapen efter att en skolelev i högstadieåldern visat upp vapnet i skolan. Pojken, som är i tonåren, går i högstadiet i Luvia nära Björneborg.

Polisen fick tisdagen den 27 november en anmälan om att man hade hittat en tom låda för handeldvapen och patroner i en skolelevs väska. Då polisen kom till skolan befann sig eleven på annat håll.

Enligt de elever som befann sig på platsen hade man inte sett till någon pistol, endast det tomma fodralet. Efter polisens utredning framgick det att pojken hade visat upp vapnet för några skolkamrater dagen innan och sedan överlämnat vapnet till en vuxen samma dag.

Inte använts hotfullt

Vapnet hade han fått tag i olovligt hos en vän före skolan på måndag morgon och polisen hittade det hos personen som pojken uppgav att han gett det till.

Under utredningen har det inte framkommit att någon skulle ha blivit hotad med vapnet. Man säger att det inte heller framkommer att vapnet skulle ha använts på ett hotfullt sätt. Polisen betonar ändå att det är allvarligt att medföra ett fungerande handeldvapen i skolmiljön.

Hur den tonårige pojken har fått tag i vapnet vill polisen inte kommentera och fallet utreds som skjutvapenbrott.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland