Hoppa till huvudinnehåll

Patrik Laine satte en stenhård straff bakom Henrik Lundqvist – Sebastian Aho noterades för sin högsta speltid under NHL-karriären

New York Rangers hade segern som i en liten ask men Winnipeg Jets reste sig och vann efter straffslagstävling. Patrik Laine noterades inte för några poäng i själva matchen men lyckades i straffläggningen. Sebastian Aho fick enormt med förtroende men det hjälpte föga.

Rangers ledde med 3–0 hemma i Madison Square Garden efter den första perioden. Eftersom andra perioden var mållös hade hemmalaget en trygg – trodde man kanske – tremålsledning ännu inför den sista perioden.

– Det var inte starten som vi ville ha, men vi gjorde en stark tredje period. Vi hade våra chanser och utnyttjade dem och är nöjda med det, säger Mark Scheifele som kom att bli en av Winnipegs mest bejublade spelare efter bortasegern.

Snabba reduceringsmål

I tredje perioden reste sig Winnipeg från en till synes svår situation. Perioden hann inte bli mer än ett par minuter gammal innan Mark Scheifele reducerade till 1–3. Scheifele har efter en något trög inledning på säsongen kommit igen på allvar. Han är efter Blake Wheeler (4+30=34) lagets näst bästa poängplockare med 16+16=32 poäng på 26 matcher.

Jack Roslovics andra mål för säsongen innebar att ställningen var bara 3–2 till Rangers med en dryg kvart kvar att spela. Hemmalaget klarade av att hålla gästerna på behörigt avstånd i nästan 13 minuter, men då slog Bryan Little till och plötsligt stod matchen jämnt 3–3.

– Vi vet att vi har en hel del talang i laget. Vi vet att vi kan göra tre mål i en match eller i en period, säger segerskytten Mark Scheifele på NHL:s webbplats.

Inga flera mål såg dagsljuset, varken under ordinarie speltid eller i förlängningen, varpå det blev straffläggning.

Där lyckades Patrik Laine och Scheifele för Winnipegs del medan Mika Zibanejad som enda Rangers-spelare satte in pucken.

Patrik Laine.
Patrik Laine lyckades i sin straff. Patrik Laine. Bild: Matti Raivio/All Over Press Patrik Laine,Winnipeg Jets,NHL,ishockey

Mest speltid för Aho

I Los Angeles var det målvakterna som spelade huvudrollerna. Både Los Angeles Kings målvakt Jonathan Quick och Carolina Hurricanes målvakt Petr Mrazek var på hugget med 34 räddningar var. Quick höll sitt mål tomt i 60 minuter, Mrazek klarade av bedriften i 58 minuter.

Ingen stor skillnad i tid, men två seriepoäng mätt i poäng. Nollan var Quicks 50:e i NHL.

Sebastian Aho fick mest speltid i Carolina (efter målvakten Mrazek), 24:32. Det är Ahos högsta speltid under hans tre säsonger långa NHL-karriär.

Hoppa över Twitterpostning

Trots den enorma istiden blev Aho liksom Teuvo Teräväinen och hela övriga laget på noll den här gången. Kings gjorde segermålet genom Alec Martinez med drygt två minuter kvar att spela. Kyle Clifford punkterade matchen med ett mål i tom bur.

Sebastian Aho.
Massor av speltid för Sebastian Aho. Sebastian Aho. Bild: �Icon Sportswire (A Division of XML Team Solutions) All Rights Reserved Sebastian Aho,ishockey,NHL,Carolina Hurricanes

NHL 2.12.2018:

Washington – Anaheim 5–6

New York Rangers – Winnipeg 3–4 efter straffar
Patrik Laine, WPG: 0+0, -1, speltid 19.42
Sami Niku, WPG: 0+0, 0, speltid 7.54

Chicago – Calgary 2–3
Henri Jokiharju, CHI: 0+0, 0, speltid 24.17

Detroit – Colorado 0–2
Mikko Rantanen, COL: 0+2, +1, speltid 19.03

Montreal MTL – San Jose 1–3
Artturi Lehkonen, MTL: 0+0, -1, speltid 15.44
Jesperi Kotkaniemi, MTL: 0+0, -1, speltid 12.53
Joonas Donskoi, SJS: 0+0, -1, speltid 12.12
Antti Suomela, SJS: 0+0, -1, speltid 11.42

Los Angeles – Carolina 2–0
Teuvo Teräväinen, CAR: 0+0, 0, speltid 20.47
Sebastian Aho, CAR: 0+0, -1, speltid 24.32

Läs också

Nyligen publicerat - Sport