Hoppa till huvudinnehåll

Se direktsändningen på Arenan: 24 Hours of Reality 2018 - ett dygn om miljö och klimat

"Skyddar vi jordklotet, vi skyddar oss alla". Klimatförändringen är tema för denna 24 timmar långa världsomfattande sändning.

På vilket sätt är klimatförändringen ett hot mot livet på jorden? Vad kan vi göra för att bromsa den och vad har redan gjorts? Projektet 24 Hours of Reality leds av den tidigare presidentkandidaten och klimataktivisten Al Gore.

I sändningen deltar många av de mest inflytelserika makthavarna. Pratet varvas med musik och rapporter om konkreta åtgärder som redan vidtagits mot klimatförändringen i olika länder och världsdelar, och de nyaste innovationerna inom klimatarbetet.

Programmet inleds på tisdag morgon klockan 4 finsk tid. Yle sänder hela programmet på Arenan.

Från Los Angeles till Danmark

Programmet ska visa hur man tacklar och förebygger klimatförändringen på olika håll i världen.

På Maldiverna bekantar vi oss med hur den stigande vattennivån påverkar östaten och vilka faror detta ger upphov till.

I USA ser vi hur olika delstater, städer och företag tacklar klimatförändringen trots den nuvarande administrationens klimatpolitik.

Klockan 5 på morgonen ser vi hur ursprungsbefolkningen i Kanada förbereder sig på att försvara sina hembygder där klimatuppvärmningen för med sig hälsorisker.

Klockan 6 ser vi Tesla och Elon Musk förverkliga sitt löfte om att på hundra dagar bygga världens största litiumjonbatteri.

På finskt håll ser vi Finlands president Sauli Niinistö diskutera klimatförändringen med Al Gore.

Vi besöker också den danska ön Samsø som är självförsörjande och producerar all sin energi, bland annat med hjälp av vindkraft.

De nordiska ländernas andel i programmet börjar klockan 17 finsk tid.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes