Hoppa till huvudinnehåll

Två assist igen i natt för poängligaledaren – Rantanens poängsvit nu uppe i åtta matcher

Colorado Avalanche har inte hört till de bättre lagen i NHL sedan Joe Sakics och Peter Forsbergs dagar under 1990-talet och början av 2000-talet. Men det ser ut att ha skett en förändring på den punkten. Inte minst tack vare den fantastiska förstakedjan med Mikko Rantanen som höger ytter.

Tack vare 2–0 -segern natten till måndag över Detroit Red Wings har Colorado Avalanche nu samlat poäng i minst elva matcher i rad. Första kedjan med Mikko Rantanen, Nathan MacKinnon och Gabriel Landeskog är naturligtvis den som levererar mest, så även i bortamatchen mot Detroit.

Första perioden var mållös men i den andra smällde det när Colorado fick spela i numerärt överläge. Nathan MacKinnon vann en tekning, Gabriel Landeskog fick pucken, passade till Mikko Rantanen som direkt gav åt MacKinnon som nätade för 19:e gången den här säsongen.

59 sekunder innan slutsignalen såg kvällens andra mål dagsljuset, med samma aktörer om än med lite ombytta roller. MacKinnon tog tekningen i den egna försvarszonen, Rantanen lyckades kämpa pucken till det för matchen vitklädda Colorado, MacKinnon nappade åt sig pucken och serverade Landeskog som hade en enkel uppgift att näta i tomt mål.

Förutom den så kallade RML-kedjan var Colorados målvakt Semjon Varlamov fenomenal: 24 räddningar av 24 skott gav honom hans första nolla i år, och hans 24:e under NHL-karriären.

Rantanen har fått poäng i åtta matcher i följd: 4+12=16 visar statistiken för de åtta senaste matcherna. Åbokillen toppar poängligan med 45 poäng (11+34).

Hoppa över Twitterpostning

Ett pinnhål bakom kommer radarparet MacKinnon, som har stått för 43 poäng (19+24). Landeskog fullbordar den effektiva kedjan med sina 16+14=30 poäng, en summa som ger honom en 17:e plats i poängligan.

(Videokälla: Viasat)

Läs också