Hoppa till huvudinnehåll

Ingen seger i Nations League – då får Paatelainen lämna Lettland

Mixu Paatelainen slår ut med händer
Mixu Paatelainen. Mixu Paatelainen slår ut med händer Bild: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZ​E fotboll,Mixu Paatelainen

Det blev bara ett drygt halvår för Mixu Paatelainen i Lettland. Efter en svag höst i Nations League väljer förbundet att inte förlänga förbundskaptenens kontrakt.

Fyra poäng på sex matcher och ingen seger. Det blev Lettlands saldo i höstens Nations League där laget slutade på tredje plats i en grupp som innehöll Georgien, Kazakstan och Andorra.

Inte tillräckligt bra anser det lettiska förbundet som väljer att inte förlänga förbundskaptenen Mixu Paatelainens kontrakt. Det bekräftar förbundet på sin webbplats.

Paatelainen ledde Lettland i sammanlagt nio landskamper och laget lyckades bara ta en seger. I början av juni besegrade man Estland med 1–0 i en träningsmatch.

Då Paatelainen tog över Lettland låg laget på 139:e plats på världsrankingen. På den senaste listan är landet rankat som 132:a i världen.

Mixu Paatelainen har inte haft speciellt stora framgångar som tränare de senaste åren. Efter åren med Finlands landslag tränade han Dundee United som han fick lämna efter en säsong. I vintras var han en vända i Thailand och tränade Ubon UMT United i några månader.