Hoppa till huvudinnehåll

Miami Heat-stjärnan Dwyane Wade knäade Aleksander Barkov i huvudet och ledde laget till seger: ”Hoppas vi ännu är vänner”

Dwyane Wade och Aleksander Barkov.
Dwyane Wade och Aleksander Barkov. Dwyane Wade och Aleksander Barkov. Bild: EPA / All Over Press / collage: Yle Aleksandr Barkov, Jr.,Dwyane Wade

Gårdagens NBA-omgång visade sig bjuda på en snäppet oväntad sammandrabbning då Dwyane Wade desperat försökte ta emot en passning nära kortlinjen och flög in i publiken. Det var nämligen ingen annan än Aleksander Barkov som tog emot den värsta smällen.

Dusten mellan Miami Heat och Utah Jazz blev en riktig nagelbitare. Något otippat också för Florida Panthers-fans.

Med tre minuter kvar av matchen anföll hemmalaget Miami och Jae Crowder satte en lång och hård passning åt veteranstjärnan Dwyane Wade. Sin vana trogen stod Wade för ett desperat försök att rädda bollen – och flög in i publiken.

Hoppa över Twitterpostning

Tv-bilderna visade hur Wade knäade en åskådare i huvudet och det visade sig att det inte var någon annan än Aleksander Barkov som fått ta emot smällen.

Hoppa över Twitterpostning

– Hoppas vi ännu är vänner efter den kärleksfulla klappningen, Aleksander. Förlåt kompis, skriver Wade på Twitter efteråt.

Enligt The Athletic skadade sig den kända NBA-anhängaren Barkov som tur inte i kollissionen.

– Jag vill inte göra någon grej av det här, ni vet, av att bli knäad i huvudet. Jag fick upp händerna och han hoppade över mig, så… sedan vann han matchen. Jag älskar basket, framför allt att se det live. Och framför allt med sådana där biljetter, säger en road Barkov till sajten efteråt (bakom betalmur).

– Kan du tänka dig hur galet det skulle ha varit om han hade skadat sig? Gudskelov så är han okej. Han talade om det i morse och det kunde ha slutat illa. Som tur är han tuff, säger i sin tur Panthers-lagkamraten Jonathan Huberdeau, som såg matchen på tv och hann bli orolig.

"Har inga bromsar"

Wade ledde till slut Miami till en stabil 102–100-seger. Efter matchen förklarade Wade att det är just på grund av liknande tilltag som han valt att lägga av efter den pågående säsongen.

– Jag har inga bromsar. Jag kan inte stanna med så där hög fart. Jag hoppade över några bänkar och hade kul. Jag hade inget annat val, säger Wade på klubbens hemsida och tillägger att Barkov borde ha varnats om vad som kan hända om man sitter där han satte.

– Man vill aldrig bli tacklad av en kille av min storlek. Vanligtvis brukar där sitta barn, som hinner undan.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport