Hoppa till huvudinnehåll

Västra Nyland tar snart betalt för digitalt innehåll

Hand som scrollar på pekplatta där Västra Nyland syns på skärmen.
Hand som scrollar på pekplatta där Västra Nyland syns på skärmen. Bild: Nicole Hjelt / Yle Västra Nyland (tidning),digitalisering,tidningar,händerna,digital tidning

Tidningen Västra Nyland kommer att börja ta betalt också för läsning av digitala artiklar. Det berättar chefredaktör Marina Holmberg i tisdagens tidning (4.12).

Det betyder att en del av Västra Nylands innehåll på webben från och med i dag kommer kräva inloggning.

Till en början räcker det med att logga in men snart måste man också vara prenumerant för att komma åt premiumartiklarna.

Tidningen Västra Nylands chefredaktör Marina Holmberg.
Chefredaktör Marina Holmberg vill garantera högklassiga lokalnyheter också i framtiden. Tidningen Västra Nylands chefredaktör Marina Holmberg. Bild: Yle / Jonas Sundström yle västnyland,nyhetschefer,Västra Nyland (tidning),Västnyland

Om man redan prenumererar på papperstidningen ingår också det digitala innehållet.

Holmberg säger att de tar till den här lösningen för att kunna garantera högklassigt, lokalt innehåll också i framtiden.

- Vi har utkommit i två år som tvådagarstidning på papper men dagligen på webben. Våra läsare vill ha god lokaljournalistik, man vill läsa en nyhet genast. Och då är det på webben man hittar dem, säger hon i Västra Nyland.

Det är tidningens unika innehåll som kommer att kräva inloggning, artiklar med allmänna nyheter fortsätter vara öppna.