Hoppa till huvudinnehåll

Veteranen Kohonen öppnade poängkontot i VM – Finland lätt till kvartsfinal

Finlands lag med bland annat Mika Kohonen jublar efter ett mål
Veteranen Mika Kohonen stod för 0+2 mot Norge. Finlands lag med bland annat Mika Kohonen jublar efter ett mål Bild: /All Over Press innebandy,Finlands herrlandslag i innebandy,Mika Kohonen

Det var aldrig något snack om saken. Finland utklassade Norge i den sista gruppspelsmatchen i innebandy-VM. Finland går vidare till kvartsfinal som tvåa i gruppen.

Efter förlusten mot Sverige och segern mot Danmark avslutade Finlands innebandyherrar i dag gruppspelet med att möta Norge. I potten låg en plats i kvartsfinalerna.

Norge har på 18 tidigare försök aldrig besegrat Finland och lyckades inte den här gången heller. Finland var precis som väntat klasser bättre och vann med 9–1.

– Det var en mer komplett insats. Nu förstod vi också att försvara. Vi förbättrade mycket jämfört med tidigare matcher, säger förbundskaptenen Petteri Nykky till Yle.

Matchen blev aldrig spännande. Sami Johansson spräckte nollan efter fyra minuter och efter 07.33 gjorde Joonas Pylsy 2–0. Finland ledde med 3–0 efter den första perioden och matchen var då redan avgjord.

Två poäng för ”världens bästa Kohonen”

Vid Finlands andra mål noterades veteranen Mika Kohonen för sin första poäng i mästerskapet. Kohonen som utsett till världens bästa spelare vid fem tillfällen stannade på 0+2 i matchen.

I mitten av den andra perioden fick han också en passningspoäng vid Ville Lastikkas 4–0-mål. Kohonen sköt då från egen planhalva och Lastikka styrde in bollen i mål.

– Jag visst inte att jag styrde in bollen men Mika sade att bollen tog på min klubba. Om veteranen som säger så då tror jag på det. Roligt att det blev mål, säger Lastikka.

Kohonen som gör sitt elfte VM har nu gjort 28+50=78 poäng på 57 matcher.

Norge fick till en reducering i början av den sista perioden men då ledde Finland redan med 6–1. Finlands VM fortsätter på fredag med kvartsfinal. Vilket land som står för motståndet då klarnar senare.

Resultat:

Norge – Finland 1–9
04.00 0–1 Sami Johansson (Eemeli Salin)
07.33 0–2 Joonas Pylsy (Mika Kohonen)
14.10 0–3 Jussi Piha (Ville Lastikka)
32.23 0–4 Ville Lastikka (Mika Kohonen)
42.04 0–5 Joonas Pylsy (Ville Lastikka)
43.38 0–6 Sami Johansson (Eemeli Salin)
47.14 1–6 Patrick Hjemgard (Henrik Fredriksen)
54.44 1–7 Lauri Kapanen (Miko Kailiala)
56.52 1–8 Miko Kailiala (Jani Kukkola)
58.44 1–9 Jussi Piha (Joonas Pylsy)