Hoppa till huvudinnehåll

Dimma förstörde herrarnas världscupöppning i skidskytte – starten skjuts upp med ett dygn

Martin Fourcade är överlägsen i skidskytte.
Martin Fourcade inleder sin individuella skidskyttesäsong imorgon. Martin Fourcade är överlägsen i skidskytte. Bild: /All Over Press Martin Fourcade,skidskytte,vintersport

Tanken var att skidskytteherrarna skulle få inleda säsongen med 20 kilometer normaldistans idag onsdag i slovenska Pokljuka. Tyvärr förstörde dimman de planerna. Loppet skjuts därför upp tills imorgon.

Loppet skulle ha startat idg klockan 15.15, men istället får man skjuta upp starten. Den nya planen är att tävlingen ska köra gång imorgon klockan 11.15.

I tävlingen deltar fyra finländska herrar: Tuomas Grönman, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo och Jaakko Ranta.

Imorgon inleder även damerna sin individuella världscupsäsong med 15 kilometer normaldistans. Den tävlingen startar klockan 15.15, och med där finns de två stora finländska namnen Kaisa Mäkäräinen och Mari Eder.

Skidskyttesäsongen tjuvstarade med mixedstafetter senaste helg. Då visade finländarna, i synnerhet Mäkäräinen och Eder, prov på fantastisk form då man knep den bästa finländska placeringen i mixedstafett någonsin.

 • Här rivs hotell Hamburger Börs i Åbo centrum

  Se videon från byggarbetsplatsen då väggar rivs.

  Just nu rivs det stora hotellet Hamburger Börs alldeles intill Salutorget i Åbo centrum. Det är ett jätteprojekt som kräver precision. Snart ska ett nytt hotell ersätta det gamla som blev klart 1979. Se video då väggar rivs!

 • Nyhetsquiz: 5G, regnskog som brinner och nya regler på Instagram

  En frågesport till dig som vill testa din nyhetskunskap

  Här kommer veckans nyhetsquiz med nyheter från både Finland och resten av världen. Hur bra koll har du på nyhetsläget? I det här quizet ställer vi frågor på nyheter som Svenska Yle rapporterat om under veckan.

 • Skulle du ta på dig ett armband med texten “feminist”?

  Vad är en feminist? F-ordet väcker debatt.

  I serien F-ordet försöker Ulrikke Falch, känd från tv-serien Skam, få en hel skola att bli feminister genom att dela ut armband till de som står på hennes sida. Den provocerande serien väcker debatt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport