Hoppa till huvudinnehåll

Effektiv kväll för Barkov – Rantanen utökar sin ledning i poängligan

Aleksander Barkov skjuter
Aleksander Barkov på prima spelhumör. Aleksander Barkov skjuter Bild: Matti Raivio/All Over Press ishockey,NHL,Aleksandr Barkov, Jr.

Finländarna höll sig – som vanligt, kan man väl säga – väl framme i nattens NHL-omgång. Aleksander Barkov noterades för 0+3 medan Mikko Rantanen förlängde sin poängsvit till nio matcher tack vare en passningspoäng.

Colorados anfallare Mikko Rantanen befäste ytterligare sin plats som etta i poängligan i NHL. Rantanen fick en passningspoäng men Colorado Avalanche föll ändå med 3–6 mot Pittsburgh Penguins. I hemmalaget Pittsburgh var svensken Patric Hörnqvist firad stjärna med sina tre fullträffar. Av lagets storstjärnor blev Sidney Crosby utan poäng medan Jevgeni Malkin noterades för två assist. En passningspoäng blev det också för Olli Määttä – den finländska backen har i höst noterats för poängen 0+8=8.

Mikko Rantanen toppar poängligan med 11+35=46 poäng, närmast bakom sig har han kedjekompisen Nathan MacKinnon med 19+24=43 poäng och Tampa Bay Lightnings anfallare Nikita Kutjerov med 12+30=42 poäng.

Barkov passningsmaskin

Florida-kaptenen Aleksander Barkov hade sin första trepoängsmatch den här säsongen när Panthers krossade Boston Bruins med hela 5–0. Barkov spelade fram till Jonathan Huberdeaus 3–0, Mike Hoffmans 4–0 och Jevgeni Dadonovs 5–0. Barkov spelade över 22 minuter – mest av alla i Florida. Juho Lammikko fick 12 minuter speltid men fick lämna isen utan poäng.

Toronto och Buffalo utkämpade en jämn match som avgjordes i förlängning till Torontos fördel med 4–3. Auston Matthews gjorde där sitt andra mål för kvällen och för förarbetet stod Kasperi Kapanen med sin nionde passningspoäng för säsongen. Buffalobacken Rasmus Ristolainen spelade som vanligt massor, hela 27 minuter, och visade framfötterna framåt med två målgivande passningar.

I Montreal lyckades Canadiens-anfallaren Artturi Lehkonen i målskyttet för femte gången den här hösten. 18-årige Jesperi Kotkaniemi stod för förarbetet. Montreal vann över Ottawa med 5–2.

Winnipeg besegrade New York Islanders på bortaplan med 3–1, men Patrik Laine som gjorde hela 18 mål i november gick såväl mål- som poänglös i sin tredje raka match trots att han fick mest speltid av alla Jets-spelare i numerärt överläge, 3:58 minuter. Islandersduon Valtteri Filppula och Leo Komarov blev likaså utan poäng i drabbningen.

15 mål i Columbus

Omgångens målrikaste match spelades i Columbus och trots att hemmalaget gjorde sex mål, varav tre för Cam Atkinson, blev det förlust. Calgary var bättre med 9–6. Tvåmålsskyttar där Sean Monahan och Johnny Gaudreau.

Columbusbacken Markus Nutivaara fick en passningspoäng, däremot blev anfallaren Markus Hännikäinen utan poäng.

Målrikt var det också i Detroit, och precis som i Columbus räckte inte en hemmaspelares hattrick till seger. Dansken Frans Nielsen gjorde sitt andra och tredje, och av bara farten också sitt fjärde mål för säsongen, men det räckte bara till en seriepoäng mot glödheta Tampa som vann med 6–5 efter straffar. Poängligatrean Nikita Kutjerov blev utan poäng för första gången på tio matcher men fick en gnutta tröst för det genom att bli den avgörande målskytten i straffläggningen.

I Vancouver stod ett brödramöte á la Granlund på agendan. Den äldre brodern Mikael drog det längre strået, såväl vad personliga poäng som lagets poäng beträffar. Mikael fick två passningspoäng – hans 16:e och 17:e – medan Markus blev på noll poäng i matchen som bortavanns av Minnesota med 3–2.

NHL 4.12.2018:

Columbus – Calgary 6–9
Werenski 9 Gaudreau 6
Anderson 15 Monahan 21
Atkinson 19 Lindholm 22
Atkinson 20 Tkachuk 32
Foligno 35 Hanifin 33
Atkinson 48 Brodie 34
(Nutivaara) Monahan 42
Gaudreau 46
Czarnik 53

Pittsburgh – Colorado 6–3
Guentzel 2 Barrie 28
Malkin 6 (Rantanen)
Brassard 7 Söderberg 29
(Määttä) Nieto 33
Hörnqvist 46
Hörnqvist 47
Hörnqvist 48

NY Islanders – Winnipeg 1–3
Lee 41 Trouba 43
Lowry 44
Ehlers 59

Florida – Boston 5–0
Hoffman 24
Matheson 33
Huberdeau 35
(Barkov)
Hoffman 39
(Barkov)
Dadonov 54
(Barkov)

Buffalo – Toronto förl. 3–4
Reinhart 34 Matthews 28
(Ristolainen) Gardiner 39
Eichel 42 Marleau 54
(Ristolainen) Matthews 64
Eichel 52 (Kapanen)

Detroit – Tampa Bay straffar 5–6
Nyquist 16 Joseph 25
Nielsen 17 Joseph 31
Nielsen 33 Stamkos 34
Nielsen 36 Miller 49
Nyquist 44 Paquette 54
Kutsherov 65

Montreal – Ottawa 5–2
Drouin 14 DeMelo 28
Domi 34 Stone 52
Domi 37
Lehkonen 38
(Kotkaniemi)
Gallagher 44
6

Vancouver – Minnesota 2–3
Leivo 7 Parise 12
Motte 29 Zucker 35
(Granlund)
Zucker 36
(Granlund)

Vegas – Washington 5–3
Reaves 2 Vrana 15
Bellemare 42 Ovetshkin 31
Eakin 42 Vrana 51
Schmidt 58
Schmidt 59

Los Angeles – Arizona 1–2
Martinez 54 Crouse 18
Schmaltz 25

Läs också

Nyligen publicerat - Sport