Hoppa till huvudinnehåll

Laines femmålskväll förändrade livet för kanadensisk pastor, som blev miljonär över en kväll: "Fin och schysst grej "

Patrik Laine.
Ishockeyn ler åt Patrik Laine just nu. Patrik Laine. Bild: All Over Press Patrik Laine

Då Patrik Laine gjorde fem mål mot St. Louis Blues i en och samma NHL-match för ett par veckor sedan förändrades en kanadensisk medborgares liv för alltid. Pastorn Chris Haley hade nämligen tippat inför matchen, och Laines dunderkväll gjorde Haley till miljonär över en kväll. Laine säger att han och Haley har träffats och talats vid en stund sedan dess.

Det var en kanadensisk butikskedja som utlovade kunderna möjligheten att vinna en miljon kanadensiska dollar (cirka 710 000 euro) om någon av Vancouvers, Edmontons, Calgarys eller Winnipegs spelare skulle göra fem mål i en och samma match.

Och det gjorde ingen mindre än Patrik Laine. Tack vare dessa fem mål är nu Winnipegbon och pastorn Chris Haley miljonär.

– Jag träffade killen och vi diskuterade en stund. Ganska tuff sak att förändra någons liv sådär radikalt. Fin och schysst grej, säger Laine till Iltalehti.

Patrik Laine.
En vanlig syn: Laine firar mål. Patrik Laine. Bild: AFP / Lehtikuva Patrik Laine,NHL,ishockey,Winnipeg Jets

Laine säger skämtsamt att pastorn inte utdelade någon provision åt honom.

– Det gav han inte, men jag klarar nog mig utan, flinar Laine.

Finlandsresan förändrade allt

Laine har, efter en trög start på säsongen, samlat ihop 21 mål hittills denna säsong. Med det leder han NHL:s målliga.

Det var i Finland det började, då Laine stod för fyra mål på två matcher mot Aleksander Barkovs Florida Panthers. Sedan dess har formen varit ofattbar.

Ishockey är roligt för tillfället― Patrik Laine

– Det började i Finland. Jag lyckades vid ett bra tillfälle. Det var en mycket bra resa, den tröttade inte ut på något sätt. Jag har inget negativt att säga om Finlandsresan, säger Laine.

Hattrick i tre olika länder

Laine gjorde 18 mål i november och korades välförtjänt till hela ligans bästa spelare den månaden.

Löftet gjorde tre hattrick i tre olika länder i november (USA, Kanada och Finland).

– Ishockey är roligt för tillfället, tycker Laine.

Aleksander Barkov, Patrik Laine.
Aleksander Barkov och Patrik Laine i samspråk. Aleksander Barkov, Patrik Laine. Bild: All Over Press Aleksander Barkov, Jr.,Patrik Laine

Dessuom nådde Laine 100-målsgränsen på endast 179 matcher. Han är den fjärde yngsta spelaren i historien som nått 100 mål i NHL.

– Det tog inte så hemskt många matcher. Man får vara stolt över sig själv. Men arbetet är verkligen inte färdigt, det finns jobb än, konstaterar Laine.

Källa: Iltalehti

Läs också