Hoppa till huvudinnehåll

Markkanen effektiv i Chicago Bulls sjunde raka förlust – basketstjärnan väldigt besvärad över fråga om förre chefstränaren Hoiberg

Lauri Markkanen spelade sin andra match för säsongen på tisdagskvällen när hans lag Chicago Bulls mötte Indiana Pacers. Trots finländarens fina spel förlorade Bulls för sjunde matchen i rad. Se Markkanens höjdpunkter här!

Lauri Markkanen var Chicagos effektivaste spelare i anfallsväg med 21 poäng och tio returer. Han fick drygt 32 minuter speltid, vilket var tredje mest i laget efter Justin Holiday och Zach LaVine. Hemmalaget Pacers bästa spelare i poängväg var Darren Collison med 23 poäng.

– Det kändes bra. Jag tycker att jag inte hade alltför många dåliga skott, alla kändes bra. Jag måste bara få timingen i skick, sade Markkanen i Chicago Tribune, enligt Yle Urheilu.

Markkanen hade 24 spelsituationsskott i matchen, av vilka åtta lyckades. Han stod för tretton 3-poängsskott av vilka fem lyckades.

Gillar den nya tränaren

Trots att Markkanen gjorde en bra match går det sämre för den anrika NBA-klubben. I måndags fick tränaren Fred Hoiberg sparken och ersattes av Jim Boylen, men slutresultatet blev det samma: Chicago har nu förlorat sju matcher i rad.

Markkanen sade att han gillar Boylens lugnare tränarstil.

– Jag tycker det är bättre att ta lite tid på sig och fundera på saker och ting i lugn och ro, än att hela tiden köra för fullt, sade Markkanen.

Markkanen hade dock stora svårigheter att kommentera huruvida den tidigare chefstränaren Fred Hoiberg hade laget under kontroll.

– Svårt att säga, kan inte säga. Det är en svår fråga att besvara, säger en klart besvärad Markkanen.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

NBA 4.12.2018:

Indiana–Chicago 96–90 (C: Lauri Markkanen 21 poäng / 10 returer)
Miami–Orlando 90–105
Dallas–Portland 111–102
Phoenix–Sacramento 105–122
Utah–San Antonio 139–105

Videokälla: Ruutu+

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport