Hoppa till huvudinnehåll

"Vi har aldrig haft dollartecken i blicken, vi vill bara sprida bra feeling" - Maria och Pekka von Cräutlein är årets företagare i Ingå

Företagarparet Maria och Pekka von Cräutelin blev årets företagare i Ingå 2018.
Årets företagare i Ingå 2018. Företagarparet Maria och Pekka von Cräutelin blev årets företagare i Ingå 2018. Bild: Benjamin Lundin Ingå,maria von cräutein

Årets företagare 2018 i Ingå heter Maria och Pekka von Cräutlein. Tillsammans driver de Kulturhuset Holken. De har livat upp inte bara Täkter, utan hela Ingå, heter det i motiveringen.

Det är föreningen Ingå Företagare som står för utmärkelsen, och paret Cräutlein uppvaktades av föreningens ordförande Ulla Gunnarsson och kommundirektör Robert Nyman.

- Jag har många gånger tänkt att vi inte är riktiga företagare. Att en företagare ska jobba från morgon till kväll med kostnadskalkyler och sådant. Vi har aldrig haft dollartecken i blicken, vi vill bara sprida bra feeling, säger Pekka von Cräutlein.

Glad i Ingå-ambassadörer. Kommundirektör Robert Nyman uppvaktade Maria och Pekka von Cräutlein tillsammans med Ingå Företagare rf:s ordförande Ulla Gunnarsson.
Kommundirektör Robert Nyman uppvaktade Maria och Pekka von Cräutlein tillsammans med Ingå Företagares ordförande Ulla Gunnarsson. Glad i Ingå-ambassadörer. Kommundirektör Robert Nyman uppvaktade Maria och Pekka von Cräutlein tillsammans med Ingå Företagare rf:s ordförande Ulla Gunnarsson. Bild: Benjamin Lundin Ingå,Ingå Kommun,företagare,Västnyland,robert nyman

Enhälligt val

Paret Cräutlein driver kulturcentret Holken som går att boka för privata fester, rekreationsdagar och motsvarande tillställningar. Dessutom har de stått bakom olika konserter och läger för arbetslösa ungdomar i trakten och evenemanget Glada clowndagar i Ingå.

Från Ingå företagares sida intygar man att valet av paret Cräutlein var enhälligt.

- Maria och Pekka är ett bra exempel på moderna, orädda och idérika företagare. Vid sidan om inkvartering och fester ordnar Holken evenemang också för barn och unga, till exempel cirkusskolor och internationella ungdomsläger. Icke att förglömma Oktoberfesten, som underhåller och samlar publik från hela Västnyland, säger företagarföreningens ordförande Ulla Gunnarsson i ett pressmeddelande från Ingå kommun.

Kulturcentret Holken i Ingå, som drivs av Maria och Pekka von Cräutelin.
Kulturcentret Holken i Ingå, som drivs av Maria och Pekka von Cräutlein. Kulturcentret Holken i Ingå, som drivs av Maria och Pekka von Cräutelin. Bild: Benjamin Lundin Ingå,holken

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland