Hoppa till huvudinnehåll

Efter första segern i AHL: Kevin Lankinen skickas tillbaka till ECHL

Kevin Lankinen.
Kevin Lankinen har fastnat i hissen mellan AHL och ECHL. Kevin Lankinen. Bild: Tomi Natri/All Over Press ishockey,Kevin Lankinen

Kevin Lankinen har haft en tung första säsong i Nordamerika. Målvakten har inte fått chansen i NHL, istället har han skickats fram och tillbaka mellan AHL och ECHL.

Efter en stark vårsäsong i HIFK skrev Kevin Lankinen ett tvåårigt kontrakt med Chicago Blackhawks. Målvakten lyckades ändå inte imponera på klubbledningen så NHL-dörren har hållits stängd.

Då säsongen startade hade Lankinen förpassats till Chicagos farmarlag Rockford IceHogs i AHL, men han har inte lyckats etablera sig där heller. 23-åringen har istället fått ta fart från ECHL.

Under den senaste månaden har Lankinen flyttats fram och tillbaka mellan AHL och ECHL där han spelat för Indy Fuel. I ECHL har Lankinen vunnit alla fyra matcher som han spelat, men i AHL har saldot varit mindre smickrande.

Lankinens första seger i AHL kom i början av veckan då han räddade 36 skott i Rockfords 3–2-förlängningsseger över San Antonio Rampage.

Men trots att Lankinen fick upp segerkontot så meddelade klubben att han igen skickas till ECHL. Lankinens räddningsprocent efter fyra matcher i AHL är 89.