Hoppa till huvudinnehåll

Författaren Irmelin Sandman Lilius får Hangö stads kulturpris

Irmelin Sandman Lilius
Irmelin Sandman Lilius Bild: Yle/Christoffer Westerlund Irmelin Sandman Lilius,Irmelin Sandman Lilius (Författare),Västnyland,Hangö,Svenska kulturfonden,nylands fondpris

Författaren Irmelin Sandman Lilius får Hangö stads kulturpris 2018. Det är kulturnämnden som årligen delar ut priset till en person, förening eller arbetsgrupp som aktivt har jobbat för stadens kulturliv eller gjort staden känd.

Irmelin Sandman Lilius har skrivit över 50 verk. Hennes senaste bok är den fjärde och sista delen av Sjutusen år, en biografi över hennes make Carl-Gustaf Lilius.

Ger en ny dimension till Hangö

Sandman Lilius är en mångsidig författare och illustratör som har gett ut såväl diktsamlingar, romaner, sagor, bilderböcker och memoarer.

I många av Sandman Lilius böcker kan man skönja Hangö, heter det i motiveringen. Genom fantasins värld visar hon en ny dimension av Hangö.

Kulturprisets prissumma är 1000 euro. Priset utdelas på stadens självständighetsdagsfest 6.12.

  • Tusentals demonstrerade i Bryssel mot FN:s migrationspakt

    Polisen använde både vattenkanoner och tårgas.

    Det blev oroligt i Bryssel på söndag, då tusentals demonstranter marscherade i protest mot Belgiens undertecknande av FN:s migrationspakt. Frågan har blivit en het potatis, och kan eventuellt fälla den belgiska regeringen.

  • EU-länderna nöjda med resultatet från klimatmötet i Katowice - små länder oroliga över det praktiska

    Avtalet kritiseras för att inte vara tillräckligt ambitiöst.

    Trots att förhandlingarna under klimatmötet i Katowice gled in på övertid och några länder satte sig på tvären lyckades man nå konsensus. Resultatet gjorde att många av deltagarna gratulerade sig själva. - Det är väldigt svårt att få nästan 200 länder att enas om ett så detaljrikt och specifikt avtal. Under de här förhållandena är varje litet framsteg en massiv framgång och i det här paketet finns tusentals små framsteg, säger Michail Kurtyka, ordförande för klimatkonferensen.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland