Hoppa till huvudinnehåll

McDavid återvände till Edmontons laguppställning och avgjorde direkt – finländarna blev utan poäng i NHL

Connor McDavid i farten.
Connor McDavid i farten. Connor McDavid i farten. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Connor McDavid,Edmonton Oilers

En assist till det kvitterande målet med minuten kvar av matchen och den avgörande fullträffen i straffläggningen. Connor McDavid visade igen exakt hur viktig han är för Edmonton Oilers. Finländarna blev däremot utan poäng under nattens NHL-omgång.

Connor McDavid, NHL:s lönekung och i mångas papper den bästa ishockeyspelaren i världen, tvingades stå över Edmontons förra dust på grund av sjukdom – men natten till torsdag var han tillbaka.

Bortamatchen mot St. Louis Blues fick ändå en bedrövlig start. Hemmalaget knep en 2–0-ledning redan i den första perioden. Sakta men säkert kom Edmontons förstakedja ändå igång.

Ryan Nugent-Hopkins reducerade till 1–2 i mitten av den andra perioden. Den frenetiska jakten på en kvittering bar frukt i matchens sista minut då Oscar Klefbom – på passning av McDavid – pangade in 2–2-målet.

Matchen gick ända till straffar och där var Edmontons unga radarpar på hugget igen. Nugent-Hopkins satte sitt försök och då McDavid också lyckades var matchen avgjord.

Hoppa över Twitterpostning

– Vi är ett väldigt självsäkert lag efter ordinarie speltid, säger McDavid efter matchen enligt AP.

– Det viktigaste var att vinna, fortsätter han.

Jesse Puljujärvi noterades endast för ett skott på mål i matchen. Mikko Koskinen agerade backup till Cam Talbot, som i sin tur noterades för 28 räddningar i matchen.

Elva skott på mål av Aho och Teräväinen

Carolina Hurricanes åkte i sin tur på sin fjärde raka förlust då laget gästande San Jose Sharks. Hemmalaget tog över matchen direkt och slutsiffrorna skrevs 5–1.

Sebastian Aho satte sex skott på mål och radarparet Teuvo Teräväinen noterades för fem skott, men varken Aho eller Teräväinen noterades för poäng i matchen.

Närmast att utöka sitt poängsaldo var Antti Suomela. San Jose-forwardens passning till en vidöppen Evander Kane var ändå snäppet för dålig och Kane fick inte ett riktigt farligt skott till stånd.

Resultat, NHL:

St. Louis – Edmonton 2–3 e.str.
EDM Puljujärvi 0+0, +1, 11:45

Anaheim – Chicago 4–2
CHI Jokiharju 0+0, +/- 0, 14:29

San Jose – Carolina 5–1
SJS Donskoi 0+0, +/- 0, 14:50
SJS Suomela 0+0, +/- 0, 14:56
CAR Aho 0+0, -1, 18:11
CAR Teräväinen 0+0, -1, 18:08

Videobilder från Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport