Hoppa till huvudinnehåll

Rutinerade Peter Svanström njuter av musikskapandet - utmanar Vegatoppen med låten Out of My Head

Vegatoppens utmanare Svanström.
Peter Svanström utmanar Vegatoppen. Vegatoppens utmanare Svanström. Vegatoppen

Många kommer kanske ihåg Jakobstadsbandet Break som bildades 1979 och nådde stora framgångar. Peter Svanström var gruppens gitarrist och har sedan dess profilerat sig som en mångsysslare inom musiken.

- Jag inledde min musikaliska karriär med gruppen Break. Vi spelade in några skivor men som det så många gånger går så splittrades gruppen efter några år. Jag har fortsatt under alla dessa år med att skapa musik, berättar Svanström.

- Då man sysslat med musik så pass länge så känner man sig trygg i sig själv. Man vet vad man håller på med helt enkelt.

Svanström har uppträtt som trubadur och i många olika grupper under årens lopp.

- Jag kan skatta mig lycklig då jag under alla dessa år haft möjlighet att få spelningar. Det är inte självklart i dessa tider.

Vem är Peter Svanström?

 • Bildade sitt första band då han var 14 år gammal
 • Gitarrist i framgångsrika 80-talsgruppen Break
 • Aktuell med låten Out Of My Head
 • Samarbetat i många år med musikproducenten Tage Borgmästars

- Jag tänker ta det lite lugnare med spelningar under början av 2019 och fokusera mera på låtskrivandet. Det blir knappast någon hel skiva i framtiden utan i stället ger jag ut låtar då jag känner att tiden är mogen, berättar Svanström.

Vill du rösta på Peter Svanström och låten Out Of My Head så gör du det här.

 • Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

  Jakobstadsmusikern fortfarande etta.

  Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?

 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.

 • Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

  Aktuell med ny musik i Vegatoppen.

  Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje