Hoppa till huvudinnehåll

Skidslarv ställde till det för Hiidensalo, Seppälä enda blåvita herre på poäng

Martin Fourcade är överlägsen i skidskytte.
Martin Fourcade vann igen. Martin Fourcade är överlägsen i skidskytte. Bild: /All Over Press Martin Fourcade,skidskytte,vintersport

I herrarnas normaldistanstävling var det väntat nog Martin Fourcade som var starkast. Fransmannen var prickfri på vallen och lyckades hålla närmast tysken Johannes Kühn och österrikaren Simon Eder bakom sig i spåret.

För finländarnas del gick det sämre. Tero Seppälä var med sina tre bommar och 37:e plats den enda blåvita herren på världscuppoäng.

– Det kändes förvånansvärt lätt i dag. Det grämer mig att jag nöjde mig med att följa de andras takt då jag bra kunde ha klämt till lite mer. Farten fanns där, så det känns lovande. Skyttet var okej, men det ska jag bättra på ännu, konstaterar Seppälä för Yle.

Tuomas Grönman bommade tre skott och slutade 60:a. Olli Hiidensalo och Jaakko Ranta bommade fyra skott och slutade 82:a respektive 83:a.

– Mina chanser grusades redan före starten, berättar Hiidensalo för Yle efteråt.

– Jag hade glömt mina skidor i vallningsbåset och jag insåg det på tok för sent. Jag fick springa efter dem och hann tillbaka tio sekunder före min starttid. Det var inte direkt optimalt att benen var fyllda med mjölksyra redan vid starten, förklarar han.

Världscupveckan i Pokljuka fortsätter för herrarnas del med sprinttävlingar på fredag. Damernas sprinttävling går av stapeln på lördag.

Resultat, herrarnas normaldistans:

1. M. Fourcade FRA 47.09,2 (0 bommar)
2. J. Kühn GER +4,2 (0)
3. S. Eder AUT +19,7 (0)
4. J. Fak SLO +34,4 (1)
5. S. Schempp GER +38,6 (1)

38. T. Seppälä FIN +3.23,3 (3)
60. T. Grönman FIN +4.31,2 (3)
82. O. Hiidensalo FIN +6.34,9 (4)
83. J. Ranta FIN +6.37,4 (4)