Hoppa till huvudinnehåll

Ändrade planer för Vonn – tvingas skjuta upp säsongsstarten: ”Jakten på Stenmarks rekord får vänta”

Alpina stjärnan Lindsey Vonn vinkar efter en seger.
Lindsey Vonn. Alpina stjärnan Lindsey Vonn vinkar efter en seger. Bild: imago/Eibner Europa/ All Over Press Lindsey Vonn

Lindsey Vonn kan inte tävla i Sankt Moritz i helgen. Vonn lider av en knäskada och tvingas därför skjuta upp sin säsongsstart. Jag behöver lite mer tid innan jag är redo, säger hon.

Alpinstjärnan Lindsey Vonn ska göra en sista säsong och det uttalade målet är att slå Ingemar Stenmarks rekord på 86 segrar i världscupen. Vonn har just nu 82 segrar och behöver alltså ytterligare fem för att bli ensam rekordhållare.

Jakten på rekordet skulle ha börjat i Lake Louise förra veckan men Vonn missade tävlingarna på grund av en knäskada. Under ett träningsåk kraschade hon och kom inte till start.

Vonn kom undan med blotta förskräckelsen då skadan inte kräver operation men det kommer att dröja ett litet tag innan hon kan tävla igen. Därför missar hon åtminstone helgens tävlingar i Sankt Moritz.

– Jag har fått positiva besked från läkaren men behöver fortfarande lite mer tid innan jag är redo att tävla. Jag kommer inte att göra comeback innan jag känner mig stark nog för att vinna. Jakten på Stenmarks rekord får vänta, skriver hon på Twitter.

Damerna har två tävlingar på programmet i Sankt Moritz i helgen. På lördag tävlar man i super-G och på söndag i parallellslalom.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport