Hoppa till huvudinnehåll

Hintz förpassas till AHL – Mäenalanen uppkallad till Carolina

Roope Hintz skjuter pucken.
Roope Hintz har spelat 14 matcher för Dallas den här säsongen. Roope Hintz skjuter pucken. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Roope Hintz

För andra gången den här säsongen skickas Roope Hintz till farmarlaget Texas Stars. Yttern har fått spela i 14 matcher för Dallas Stars under hösten. Saku Mäenalanen lär i sin tur få chansen i Carolina.

Roope Hintz lyckades inför den här säsongen knipa en plats i Dallas trupp och fick därmed göra sin NHL-debut i början av oktober. Efter några veckor skickades han till AHL men återvände till NHL-laget i mitten av november.

Yttern gjorde sitt första NHL-mål direkt efter återkomsten och har efter det stått för ytterligare en fullträff och en assist i Dallas. Men nu är det dags för en ny vända i farmarligan. Dallas skriver på sin webbplats att man valt att skicka Hintz till Texas Stars

Hintz kommer att ingå i Texas trupp då laget möter Milwaukee Admirals under natten till lördag finsk tid.

Hoppa över Twitterpostning

NHL-debut för Mäenalanen?

Saku Mäenalanen kan snart få spela sin första NHL-match. Carolina Hurricanes har kallat upp finländaren från Charlotte Checkers där han gjort elva poäng på 23 matcher under hösten.

Carolinas stjärncenter Jordan Staal är borta på grund av en hjärnskakning och därmed får Mäenalanen en plats i truppen. Carolina spelar nästa match under natten till lördag då man möter Anaheim på bortaplan.

38 blåvita utespelare har fått istid i NHL den här säsongen. Om Mäenalanen nu får dra på sig Carolinas tröja blir han den 39:e.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport