Hoppa till huvudinnehåll

Kevin Hart kommer inte stå värd för Oscarsgalan – hoppar av efter anklagelser om homofobi

Komikern Kevin Hart.
Kevin Hart. Komikern Kevin Hart. Bild: EPA-EFE/EUGENE GARCIA Kevin Hart,komiker,skådespelare,Hart

Komikern och skådespelaren Kevin Hart har valt att stå över det prestigefyllda jobbet att stå värd för Oscarsgalan efter kritik gällande homofoba uttalanden han gjorde för några år sedan.

I tisdags meddelade Hart lyckligt att han fått äran att stå värd för nästa års Oscarsgala. Glädjen blev ändå kortvarig, redan på torsdag kväll gick han ut med att han avstår från uppdraget.

Orsaken är att utnämningen av honom lett till att en del av hans gamla tweets och skämt kommit upp i ljuset igen. Skämten i fråga får nu kritik för att vara homofobiska.

Kritiken gäller bland annat en show från 2010 där han säger att en av hans största rädslor är att hans son skulle visa sig vara homosexuell. Han fortsätter med att säga att han som en heterosexuell man skulle försöka hindra det om han bara kunde.

Enligt Hart försökte han visa hur irrationell en pappa kan vara. Han vidhöll att han inte är homofob. Men då Oscarsgalans ledning ville att han skulle be om ursäkt vägrade han först.

Hart har ändå nu bett om ursäkt för sina uttalanden. Han har ändå valt att avstå från Oscarsuppdraget eftersom han inte vill vara en distraktion under en kväll som han säger borde firas av många talangfulla artister.

Den 91:a Oscarsgalan ordnas i Los Angeles den 24 februari.