Hoppa till huvudinnehåll

Mikaelskolan i Ekenäs söker gräsrotsfinansiering - målet är 150 000 euro

Mikaelskolan
Mikaelskolan Bild: Christoffer Westerlund / Yle Steinerskolor,Steinerpedagogik,Ekenäs,Raseborg,Västnyland,mikaelskolan

Mikaelskolan i Ekenäs startar en crowdfunding-kampanj som går under titeln Länge leve Mikaelskolan, Kauan eläköön Mikaelskolan. Målsättningen med kampanjen är att samla in 150.000 euro för att driva verksamheten på skolan och barnträdgården, som hotas av ekonomisk kris.

- Vi är stolta och glada att äntligen kunna köra igång med kampanjen. Vårt kampanjteam på cirka tio personer har jobbat intensivt i flera veckor. Det här är ännu ett prov på det otroliga engagemang och breda kunnande som finns bland våra föräldrar, säger Audelina Ahumada som tillsammans med Mathias Nyström koordinerat arbetet.

Det är föräldrar till barn i Mikaelskolan och barnträdgården Rosengården som har arbetat med att bygga upp kampanjen under en knapp månads tid.

Ingen renodlad penninginsamling

Vid skolan påpekar man att det inte är frågan om en renodlad penninginsamling, som skulle ha krävt lov från polisen och långa ansökningstider. Inom crowdfundingkampanjen får alla som deltar en produkt i gengäld.

Andelsbanken Raseborg och Svenska Folkskolans vänner är med i kampanjen redan från start.

- Vi vill vara med och möjliggöra Mikaelskolans verksamhet och framtid. Mångfald i undervisningen är berikande och föräldrarnas engagemang för skolan är inspirerande för oss alla, säger Johan Aura, kanslichef vid Svenska Folkskolans vänner.

Kampanjen pågår mellan 7.12.2018 - 31.3.2019. Målsättningen för kampanjen är 150 000 euro.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland