Hoppa till huvudinnehåll

Nyhetsquiz: Självständighetsdag, centrumbibliotek och brist på julskinka

Ett kollage med bilder på bland annat Donald Trump. Ovanpå bildkollaget en stor Nyhetsskolan logo.
Ett kollage med bilder på bland annat Donald Trump. Ovanpå bildkollaget en stor Nyhetsskolan logo. Bild: Yle/Martin Huldin Collage,nyheter,mediefostran,Pärmbild,yle nyhetsskolan

Här kommer den här veckans nyhetsquiz med nya utmaningar för dig. I det här quizet ställer vi frågor om nyheter Svenska Yle rapporterat om under veckan som gått.

För att utmana dig väljer vi nyheter inom olika ämnen. Därför lönar det sig att öva genom att läsa också sådana nyheter som inte handlar om ditt favoritämne.

Brasilianska forskare avslöjade i veckan att det för första gången har fötts ett barn som har vuxit i en livmoder som har transplanterats från en person som avlidit. Hur många barn som har vuxit i en transplanterad livmoder har det totalt fötts hittils?

På onsdag öppnade Helsingfors nya centrumbibliotek som ligger nära Tölöviken. Vad heter det?

I framtiden kan det bli svårare att få en inhemsk julskinka till julbordet. Varför?

Den populära teknologi- och företagarmässan som alltid ordnas i Helsingfors i november startar ett eget utbildningsprogram. Men vad heter mässan?

Polisen grep 20 personer i samband med demonstrationer på självständighetsdagen. Vad heter den nynazistiska nordiska organisationen som brukar demonstrera på självständighetsdagen?

Hur kändes det? För lätt eller för svårt? Kommentera gärna i kommentarsfältet under artikeln.