Hoppa till huvudinnehåll

Ahos mål i tom kasse droppen som fick bägaren att rinna över hos Anaheim-spelarna – Heiskanens fullträff hjälpte Dallas vinna

Sebastian Aho och Ryan Getzlaf i närkamp.
Sebastian Ahos tilltag förargade bland andra Ryan Getzlaf, som kastade handskarna i slutet av matchen. Arkivbild. Sebastian Aho och Ryan Getzlaf i närkamp. Bild: Icon Sportswire / All Over Press Sebastian Aho,Ryan Getzlaf

Säsongens sista möte mellan Anaheim och Carolina blev stökigt mot slutet. Adam Henrique ansåg sig ha blivit tacklad i huvudet av Sebastian Aho och lagen drabbade samman. Miro Heiskanen lyckades i sin tur också med målskyttet – medan Patrik Laines Winnipeg nollades.

Matchen mellan Anaheim Ducks och Carolina Hurricanes var redan avgjord då Sebastian Aho vann puck i den egna zonen. Aho rensade pucken, men Anaheim slarvade bort den direkt – och Carolinas blåvita radarpar tackade och tog för sig. Aho satte 4–1 i tomt mål på passning av Teuvo Teräväinen.

Samtidigt som pucken träffade nätmaskorna konfronterade Adam Henrique den finländska målskytten. Henrique var riktigt missnöjd på hur Aho tacklat honom strax innan – och tv-repriserna visade att kanadensaren kan ha haft orsak att yrka huvudtackling.

Hoppa över Twitterpostning

Sekunder senare var tumultet totalt. Aho försökte förklara sig, Ryan Getzlaf kastade handskarna och Justin Faulk steg fram för att försvara sina stjärforwardar.

Till slut tilldelades slagkämparna fem minuters utvisningar, Nick Ritchie åkte på ett matchstraff för att ha anfallit Faulk och både Aho och Henrique tilldelades tvåminutare.

Hoppa över Twitterpostning

– Det kändes som min bästa match den här säsongen, säger Aho efter matchen enligt Hurricanes-skribenten Michael Smith.

Säsongens femte för Heiskanen

Dallas Stars lyckades i sin tur slå San Jose Sharks med 3–2 på hemmais. Inte minst tack vare Miro Heiskanen.

Matchen stod 1–1 i början av den tredje perioden då backen rappade iväg ett snärtigt handledsskott och överlistade San Jose-keepern Martin Jones. Målet var finländarens femte för säsongen.

– Vi var riktigt bra i den tredje perioden. Det var kul att vinna på det här sättet, säger Dallas-rookien efteråt enligt AP.

Joonas Donskoi noterades i sin tur för en assist till Evander Kanes 1-0-mål i matchen.

Laine utan mål igen

Winnipeg Jets stod samtidigt värd för St. Louis Blues, men hade enorma problem i offensiven. Slutsiffrorna skrevs 1-0 till gästerna från Missouri.

Patrik Laine var en markerad man, inte minst eftersom det var under lagens senaste möte som målsprutan pangade in fem mål.

– Vi stoltserar med att vara ett bra lag defensivt så det som ägde rum senast kändes inte kul. Nu steg killarna fram och spelade tufft, säger St. Louis-backen Robert Bortuzzo som blockerade några farliga skott av Laine till AP.

McDavid gjorde narr av Minnesota

I Edmonton stod ett möte mellan hemmalaget Oilers och Minnesota Wild på schemat. Matchen visade sig bli en överkörning.

Nio minuter in i den första perioden stod det redan 3–0 till Oilers och efter 60 spelade hade hemmalaget pangat in sju puckar. Slutresultatet skrevs 7–2.

– Det är en lättnad att se anfallet fungera som det gjorde i dag. Det är en belöning för allt hårt arbete, säger Edmonton-tränaren Ken Hitchcock som nu lotsat laget till sex segrar på nio försök.

Matchens finländare noterades inte för poäng, men Edmonton-stjärnan Connor McDavid var milt sagt på hugget. Superstjärnan noterades för 1+3 i matchen. Wilds Mikael Granlund noterades däremot för smått kyliga -5 i plus-minus-statistiken.

Mikko Koivu spelade inte i matchen på grund av en knäskada.

Resultat, NHL:

Dallas – San Jose 3–2
DAL Heiskanen 1+0, +1, 24:26
DAL Lindell 0+0, +1, 28:09
SJS Donskoi 0+1, +1, 13:03
SJS Suomela 0+0, +/- 0, 10:45

Winnipeg – St. Louis 0– 1
WPG Laine 0+0, +/- 0, 19:33

Edmonton – Minnesota 7–2
EDM Puljujärvi 0+0, +/- 0, 13:08
MIN Granlund 0+0, -5, 16:29

Anaheim – Carolina 1–4
CAR Aho 1+0, +2, 21:07
CAR Mäenalainen, 0+0, +/- 0, 6:49
CAR Teräväinen 0+2, +2, 18:22

Videobilder från Viasat.

Läs också