Hoppa till huvudinnehåll

En person död i gängslagsmål på Kervo tågstation - en man och en kvinna greps

Kervos järnvägsstation.
Kervos järnvägsstation. Bild: Yle Kervo

Polisinrättningen i Östra Nyland uppger att en person har dött till följd av ett gängslagsmål på järnvägsstationen i Kervo.

Polisen har gripit två personer födda på 1980-talet - en man och en kvinna - i närheten av platsen. De misstänks för att ha orsakat personens död.

Polisen uppger att man på natten till söndagen fick ett uppdrag som handlade om ett slagsmål med flera deltagare.

Där slagsmålet inträffade hittade man en medvetslös person som man misstänker hade utsatts för våld. Personen avled trots att man försökte ge hen första hjälpen.

"Inte ett typiskt fall"

Enligt kommissarie Mikko Kiiski vid Östra Nylands polisinrättning vill man inte uppge hur många personer som deltog i slagsmålet.

- Inledningsvis har vi fått uppfattningen att flera personer deltagit. Nu försöker vi klargöra vad som hänt och skapa oss en bild av händelseförloppet, säger Kiiski.

Hur som helst är det här ett ganska ovanligt fall, tycker Kiiski.

- Jag skulle inte säga att det här är ett fullständigt unikt fall. Min uppfattning är ändå att det här inte är ett typiskt fall.

Artikeln baserar sig på Yle Uutisets artikel "Yksi kuoli joukkotappelun seurauksena Keravan asemalla", skriven av Jussi Salokorpi. Artikeln uppdaterad med uppgifter av polisen kl 13.30.