Hoppa till huvudinnehåll

”Förtjänade det” – Markkanen och resten av Bulls startande femma bänkade i historiskt stor förlust

Zach LaVine och Lauri Markkanen sitter på bänken.
Bänkade. Zach LaVine och Lauri Markkanen underpresterade rejält mot Boston Celtics. Zach LaVine och Lauri Markkanen sitter på bänken. Bild: Tannen Maury / EPA / All Over Press Lauri Markkanen,Zach LaVine

Efter bragdvändningen mot Oklahoma City blev nattens match mot Boston Celtics närmast en mardröm för Chicago Bulls. Slutresultatet stod 133–77 till gästerna – efter att hela Bulls startande femma bytts ut.

– Nej, det gör man inte.

Zach LaVine var allt annat än nöjd efter matchen mot Boston Celtics. Bulls-spelaren var en av dem som bänkats efter en undermålig första period och orkade inte lyssna på reporterns påpekande att det inte är ofta som fem man byts ut samtidigt.

– Det var pinsamt, säger han enligt Chicago Tribune-reportern K.C. Johnson.

Det var LaVine och Lauri Markkanen som visade vägen för Chicago Bulls då laget slog Oklahoma City Thunder i mäktig stil natten innan. Matchen mot Boston Celtics gick ändå snett från start.

Efter den första perioden stod det redan 35–17 och då gästerna fortsatte att rycka ifrån gjorde Bulls t.f. chefstränare Jim Boylen ett vågat beslut: Hela öppningsfemman böts ut.

Den taktiska rockaden hjälpte föga och istället förlorade Bulls med 56 poäng. Klubbens största förlust någonsin.

"Då ifrågasatte ingen det"

Efteråt fick tränaren Boylen väntat nog försvara sitt drag.

– Jag jobbade tidigare för Gregg Popovich (chefstränare för San Antonio Spurs reds.anm). Då han gjorde det så ifrågasatte ingen det, säger Boylen enligt Johnson.

– ”Pop” ansåg att det var något som hjälpte laget. Det gjorde jag också. Det är mitt jobb. Det som är pinsamt är att inte spela för fullt i en Bulls-uniform. Så jag satte fem spelare på plan som kunde kämpa, fortsätter han.

Lauri Markkanen noterades för åtta poäng, fyra returer och en assist i matchen. Finländaren hade förståelse för coachens omdiskuterade manöver.

– Vi förtjänade det. Vi spelade inte tillräckligt tufft, säger han enligt Johnson.

Bulls har nu förlorat 21 av säsongens 27 matcher. Laget ligger näst sist i ligan.

Resultat, NBA:

Dallas – Houston 107–104

Indiana – Sacramento 107–97

Atlanta – Denver 106–98

Cleveland – Washington 116–101

New York – Brooklyn 104–112

Chicago – Boston 77–133
CHI Lauri Markkanen 8/4/1

Memphis – LA Lakers 88–111

Portland – Minnesota 113–105

LA Clippers – Miami 98–121

Läs också

Nyligen publicerat - Sport