Hoppa till huvudinnehåll

VM i body fitness avgjort – nu siktar Linda Backlund framåt

Linda Backlund under tävlingen i body fitness
Linda Backlund, nummer 88, i mitten, under tävlingen i body fitness. Linda Backlund under tävlingen i body fitness Bild: Kim Backlund Body fitness competitions,body fitnsess

Linda Backlund från Vörå har just deltagit i VM i body fitness i Spanien. Hon placerade sig bland de elva till femton bästa i tävlingen. Placeringen är hon inte helt nöjd med, men sin egen prestation är hon jättenöjd med.

Backlund tävlar i masterklassen för dem som är över 35 år.

- Det har varit en jätterolig, jättespännande och en väldigt häftig dag. Jag är jättenöjd med min prestation. Men tävlingsmänniska som jag är så skulle jag ha velat få en bättre placering. Men med tanke på konkurrensen så är jag är nog jättenöjd.

Behöver mera muskler

Backlund har hållit på med body fitness i tre år och hon berättar att hennes medtävlande var större och hade mer muskler än hon har.

- Damerna var väldigt stora. Jag kan bara säga att de var bättre.

Stämningen på VM-tävlingen beskriver Backlund som ”helt fantastisk”.

- Människomötena har varit helt fantastiska, nya bekantskaper från olika länder. Det har varit jätteintressant.

Linda Backlund efter tävlingen.
Linda Backlund efter tävlingen. Bild: Kim Backlund Body fitness competitions,linda backlund

Längtar efter en dusch

Efter tävlingen såg Backlund mest fram emot att få duscha av sig oljan och färgen hon hade smort in sig i inför tävlingen, sedan skulle det bli lunch och senare middag på kvällen tillsammans med de andra deltagarna från Finland.

Backlund siktar framåt och satsar på att bygga muskelvolym. Hon säger att hon ska vara i sitt livs form när hon om några år börjar tävla i 45-årsklassen.

- Jag har ju flera år framför mig. Men jag tycker nog att jag är i mitt livs form nu också.

Höstens uppladdning inför tävlingen har, enligt Backlund, gått planenligt. I början av oktober deltog Backlund i FM där hon placerade sig på en fjärde plats.

- Efter FM tog jag en liten paus med dieten, men sedan dess har jag haft totalt fokus mot VM.

Väl hemma igen satsar Backlund på att bygga upp mer muskelmassa. I april ordnas finska mästerskapen.

- Jag hoppas verkligen på en medalj den här gången.

Läs också