Hoppa till huvudinnehåll

Karleby Turisms vd säger upp sig – lämnar posten omedelbart

Jaska Pensaari och Jonne Sandberg.
Jaska Pensaari har varit vd för Karleby Turism Ab sedan 2012. Jaska Pensaari och Jonne Sandberg. Bild: Yle/Patrik Enlund Karleby,filmer,jaska pensaari

Jaska Pensaari har sagt upp sig och lämnar med omedelbar verkan posten som vd för Karleby Turism Ab. Enligt ett pressmeddelande har han och bolagets styrelse hävt direktörsavtalet i samförstånd.

Orsakerna till varför han lämnar direktörsposten omedelbart nämns inte. Karleby Turisms styrelseordförande Jonne Sandberg vill heller kommentera saken.

- Den info vi har skickat är den enda vi ger ut. Vi ger inga övriga kommentarer, säger han.

I pressmeddelandet säger Sandberg att Karlebys attraktionskraft har utvecklats på ett positivt sätt de senaste åren.

- Jag vill tacka Jaska Pensaari för hans insats speciellt inom internationell marknadsföring och önskar honom framgång i fortsättningen.

"Rätt tidpunkt att gå vidare"

Pensaari har inte gått att nås för en kommentar, men i pressmeddelandet tackar han för sin tid som vd.

- Det har varit väldigt intressant att delta i utvecklingen av vår stads marknadsföring och turism i nästan sju års tid både nationellt och internationellt. Jag upplever dock att det här är rätt tidpunkt för mig att gå vidare mot nya utmaningar, säger Pensaari.

Pensaari har varit vd för Karleby Turism Ab sedan 2012. Styrelsen kommer att ta upp rekryteringen av en ny vd på sitt nästa möte i början av januari.

Artikeln uppdaterad 10.12.2018 kl. 15.25 med kommentar av Jonne Sandberg.