Hoppa till huvudinnehåll

Läkare utreds efter Astoris plötsliga död – Fiorentinas lagkapten fick spela trots oregelbunden hjärtrytm

Davide Astori.
Davide Astori avled i mars. Davide Astori. Bild: All Over Press Davide Astori

Två läkare gav Davide Astori tillåtelse att spela trots att han ska ha lidit av oregelbunden hjärtrytm. Nu utreds de för vållande till annans död bekräftar åklagarmyndigheten i Florens.

Det var i början av mars som Fiorentinas lagkapten Davide Astori hittades död på ett hotellrum i Udine där hans lag befann sig för att spela match i den italienska ligan.

31-årigen avled i sömnen och enligt obduktionsrapporten drabbades han av en hjärtinfarkt. Efter hans död har en utredning gjorts som visat att han led av oregelbunden hjärtrytm.

Den oregelbunden hjärtrytmen ska också ha upptäckts i samband med fysiska tester i juli 2016 och juli 2017 men trots det fick Astori tillåtelse att spela.

Två läkare i Florens och Cagliari som gav Astori tillåtelse att spela utreds nu för vållande till annans död. Det här bekräftas av åklagarmyndigheten i Florens rapporterar bland annat nyhetsbyrån AFP.

Beskedet kommer efter att den Florensbaserade tidningen La Nazione publicerat detaljer om två EKG-test som utfördes på Astori 2016 och 2017. Framför allt det senare ska ha visat uppenbara avvikelser i hjärtrytmen.

Tidningen har lämnat över allt sitt material till utredarna.

Läs mera:

Fiorentina och Cagliari hedrar Astori – pensionerar nummer 13

Ingen spelare kommer i framtiden att få bära nummer 13 i Fiorentina eller Cagliari. Klubbarna har bestämt sig för att pensionera numret efter Davide Astoris bortgång.

Läs mera:

”En otrolig tragedi” – fotbollsvärlden i sorg efter Astoris plötsliga död

Fiorentinas lagkapten Davide Astori hittades på söndagen död i ett hotellrum i Udine. Enligt italienska medier dog han på grund av hjärtstillestånd.