Hoppa till huvudinnehåll

Liganykomlingen KPV värvar Jaros bästa målskytt – Mandiangu: "Jag är riktigt nöjd med kontraktet"

Christopher Mangiangu gör en fint.
Christopher Mangiangu flyttar norrut. Christopher Mangiangu gör en fint. Bild: Yle/Antti Koivukangas FF Jaro,fotboll,Ettan,Christopher Mandiangu

Det blev bara en säsong men hela åtta mål i Jaro för Christopher Mandiangu. Nu tackar han för sig och ställer in sig på ligaspel några tiotals kilometer norrut. 26-åringen ingår i KPV:s ligasatsning och nykomlingen är nöjd med värvningen. Han bidrar med snabbhet, explosivitet och förmåga att utmana, säger tränaren Jarmo Korhonen på KPV:s webbplats.

Den offensiva mittfältaren är född i Zaire men uppväxt i Tyskland. Efter att ha spelat för ett stort antal klubbar i Europa landade han i Jakobstad i början av året.

Mandiangu vann Jaros skytteliga med sina åtta fullträffar. I KPV hade åtta strutar räckt till en andraplats efter Kalle Multanen som gjorde elva mål. Det står redan klart att Multanen lämnar KPV.

– Han är oerhört motiverad att anta ligautmaningen. Han är bekant för oss och han känner till landets vanor, sade KPV:s tränare Jarmo Korhonen på klubbens webbplats.

– Han bidrar med snabbhet, explosivitet och förmåga att utmana.

Mandiangu är belåten över sitt ligakliv.

– Jag är riktigt nöjd med kontraktet och väntar på att få spela i ligan. Jag kan bidra med en hel del, framför allt i offensiven. Och så bidrar jag med mycket positiv energi.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport