Hoppa till huvudinnehåll

Ronaldo vill se Messi i italienska ligan: ”Hoppas han antar utmaningen”

Cristiano Ronaldo firar mål.
Cristiano Ronaldo trivs i Juventus. Cristiano Ronaldo firar mål. Bild: Alessandro Di Marco / EPA-EFE / All Over Press Cristiano Ronaldo,Juventus FC

I många år möttes Cristiano Ronaldo och Lionel Messi i den spanska ligan men det tog slut i somras då portugisen flyttade till Juventus. Nu vill Ronaldo att Messi ska göra samma sak. Kanske han saknar mig, säger Ronaldo.

I mitten av juli blev superaffären av. Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid efter nio säsonger och flyttade till Juventus som fick punga ut med över 100 miljoner euro för portugisen.

Efter en småtrög start i Juventus har Ronaldo fått spelet att rulla. Han har gjort tio mål på femton ligamatcher i Juventus som redan har gjort ett ryck i toppen av tabellen. Det har nu gått 150 dagar sedan Ronaldo flyttade till klubben och han är säker på att han gjorde rätt val.

– Jag hade ett antal alternativ, jag tänker inte säga vilka klubbar men det fanns. Juventus har en lång historia, jag gillar staden, människorna och klubben. Jag visste att det skulle fungera.

– Jag var inte hundra procent säker på att jag gick till den bästa klubben i världen, efter nio år i Real Madrid var det svårt att jämföra. Nu kan jag med hundra procents säkerhet säga att jag valde rätt, säger han enligt nyhetsbyrån AFP.

Försöker locka Messi till Italien

Ronaldo har tillsammans med Lionel Messi varit bäst i världen under stora delar av 2000-talet. Många år möttes de i den spanska ligan och Ronaldo hoppas nu att Messi ska ta samma steg som han gjorde.

– Jag vill att han kommer och spelar i Italien. Jag hoppas att han antar utmaningen, som jag gjorde. Men är han lycklig i Barcelona så respekterar jag det.

Lionel Messi och Cristiano Ronaldo
Lionel Messi och Cristiano Ronaldo möttes många gånger i spanska ligan. Lionel Messi och Cristiano Ronaldo Bild: EPA-EFE/ALE​JANDRO GARCIA fotboll,Lionel Messi,Cristiano Ronaldo

Ronaldo säger att han inte saknar att möta Messi.

– Kanske han saknar mig? Jag har spelat i England, Spanien, Italien och Portugal och han är fortfarande kvar i Spanien. Kanske han behöver mig mer. Han är en fantastisk spelare och en bra människa men jag saknar inget.

– Mitt nya liv finns här och jag är lyckligt. Jag lämnade min komfortzon och antog utmaningen här i Turin. Allt har gått bra och jag har bevisat att jag fortfarande är en otrolig spelare, säger Ronaldo.

Vill ta tillbaka guldbollen

Ronaldo och Messi har tillsammans vunnit samtliga Ballon d´Or (guldbollen) sedan 2007 men den sviten tog slut förra veckan då Luka Modric valdes till årets bästa spelare.

– Visst är jag besviken men livet går vidare och jag kommer fortsätta att jobba hårt. Jag har gett allt på planen för att vinna guldbollen, siffrorna ljuger inte. Grattis till Modric, han har förtjänat utmärkelsen. Nästa år kommer vi att mötas igen och jag ska göra allt för att vinna priset, säger Ronaldo.

Cristiano Ronaldo poserar med Ballon d'Or.
Ronaldo har vunnit guldbollen fem gånger. Cristiano Ronaldo poserar med Ballon d'Or. Bild: EPA Cristiano Ronaldo