Hoppa till huvudinnehåll

Andra KPV-värvningen på två dagar – U21-meriterade Pikkarainen vänder hem: "Sådana spelare är varje ligalag ute efter"

Juhani Pikkarainen i FC Blau Weiss Linz.
Juhani Pikkarainen i FC Blau Weiss Linz. Juhani Pikkarainen i FC Blau Weiss Linz. Bild: imago/Eibner Europa/All Over Press Juhani Pikkarainen

På måndagen meddelade fotbollsliganykomlingen KPV att laget värvat Jaros skyttekung Christopher Mandunga. Ett dygn senare kom nästa transfernyhet: Juhani Pikkarainen som under de tre senaste åren har spelat i Österrike vänder hem. Den U21-landslagsmeriterade mittbackens pappa Tommi Pikkarainen är välkänd i Österbotten.

Den färska KPV-förstärkningen Juhani Pikkarainen är en lång (195 cm) och ung (20 år) mittback som i somras debuterade i Finlands U21-landslag.

Han är fotbollsfostrad i TPS men har sedan sommaren 2015 spelat i Österrike. Förra säsongen spelade Pikkarainen i Österrikes division 1.

– En inhemsk spelare som har potential att spela i U21-landslaget. Sådana spelare är varje ligalag ute efter, säger KPV:s tränare Jarmo Korhonen på klubbens webbplats.

Pappan har verkat i Karleby, Jakobstad och Vasa

Pappa Tommi spelade i KPV år 1990 under lagets senaste ligasejour och han har efter spelarkarriären dessutom varit assisterande tränare i Jaro och chefstränare för VPS.

För några veckor sedan blev det klart att Tommi tränar TPS i division 1 nästa säsong. KPV vann i höstas kvalduellen mot TPS.

– Läckert att återvända till Finland och en bekant stad efter några år utomlands, sade Juhani som har spelat juniorfotboll med KPV.

– KPV kändes omedelbart som ett intressant alternativ och jag kände hela tiden att klubben verkligen ville ha mig. Det var lätt att krita på efter att närmare ha bekantat mig med klubben och staden.

Kontraktet med KPV är ettårigt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport