Hoppa till huvudinnehåll

Behöver du hjälp? Superhjälparna rycker ut med en hjälpande hand!

Jonathan Granbacka håller i en handen av en skyltdocka framför en fullpackad bil.
Känner du någon som behöver hjälp? Superhjälparna förmedlar hjälp! Jonathan Granbacka håller i en handen av en skyltdocka framför en fullpackad bil. Bild: YLE/ Maria Helsing hand,stödjande (hjälpande),barnprogram,hjälp

Barnprogrammet Superhjälparna tar fasta på snällhet och goda gärningar. Det fina är att vi alla oberoende av ålder kan hjälpa till på olika vis och det är viktigt att få känna att ens insats är betydelsefull.

Roligare om alla hjälper till!

Barn är ofta naturligt väldigt hjälpsamma. De gillar att göra saker på riktigt och inte bara på låtsas. Ofta är det vi vuxna som bromsar upp barnens hjälpsamhet, till exempel då det gäller städiver. Vi städar hellre själva för att resultatet kanske blir bättre istället för att sporra till hjälpsamhet och delaktighet. Men visst blir det mycket roligare om alla hjälper till!

Gruppbild på barn från Hakalax daghem som medverkar i första avsnittet av programmet Superhjälparna år 2018
Här är ett gäng superhjälpare från Karleby ut på snälluppdrag. Gruppbild på barn från Hakalax daghem som medverkar i första avsnittet av programmet Superhjälparna år 2018 Bild: Yle/Ann-Catrin Virkama barn (åldersgrupper),daghem,Karleby,Reflexväst,Hakalax,Hjälpsamhet,superhjälparna

Hjälpbehövande efterlyses!

Inför den tredje säsongen av Superhjälparna som kör igång i mars efterlyses nu vuxna som behöver hjälp med olika praktiska saker. Vi erbjuder 5-10 barn i förskoleåldern som kommer hem till dig tillsammans med programledaren Jontti och hjälper till med en punktinsats under våren. Barnen rycker ut redan i januari så om du behöver hjälp redan från årsskiftet ska du passa på nu och anmäla dig!

Vem kan anmäla sig?

Du kan vara en privatperson som behöver extra hjälp i vardagen eller en förening som behöver talkokraft med hjälp av små händer. Kanske din arbetsplats behöver piggas upp med yngre krafter? Eller någon helt annan hjälpbehövande som vill ha besök av små hjälpredor.

Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka snickrar fågelholkar tillsammans med barn från Hakalax daghem
Så här kan det se ut då Superhjälparna spelas in. Här besöker programmet Karleby. Superhjälparnas programledare Jontti Granbacka snickrar fågelholkar tillsammans med barn från Hakalax daghem Bild: Yle/Ann-Catrin Virkama daghem,Hakalax,Karleby,barn (familjemedlemmar),fågelholkar,tv-inspelning,Jontti,barnprogram,BUU-klubben,jontti granbacka

Under de tidigare säsongerna har olika superhjälpar-barn och daghemsgrupper ryckt ut till hjälpbehövande runt om i Svenskfinland på så kallade "snälluppdrag". Barnen har hjälpt till med bland annat lövräfsning, äppelmostillverkning, städning, festfixande och andra praktiska uppdrag. Kanske du behöver hjälp med något helt annat? Eller känner du någon annan som skulle tycka om att få besök av ett gäng superhjälpande barn?

Hör av dig till Jontti på buuklubben@yle.fi - eller kommentera här under artikeln om du har ett lämpligt uppdrag åt oss! Vi hjälper gärna till!

Barn

Till Buu-klubben
Till Hajbo
Till MGP
 • Behöver du hjälp? Superhjälparna rycker ut med en hjälpande hand!

  Vuxna som behöver hjälp efterlyses!

  Vi behöver alla hjälp ibland, med små eller stora saker. Det svåra kan vara att be om hjälp när man behöver det. Barnprogrammet Superhjälparna efterlyser nu vuxna i hela Svenskfinland som behöver hjälp med olika saker - kanske just du har ett uppdrag som ett gäng barn kan hjälpa dig med? Eller känner du någon annan som behöver hjälp? Tipsa oss gärna!

 • Fyra barnprogram från Svenska Yle nominerade till Venlastatyett

  Vinnaren avgörs i en publikomröstning.

  Hela fyra barnprogram från Svenska Yle tävlar om en Venla 2018: Hittehatt, Strumpkören och Superhjälparna som visas i BUU-klubben samt dramaserien Steffi för ungdomar. Vinnaren i kategorin barn- och ungdomsprogram avgörs i en publikomröstning.

 • Vilka berättelser hjälper barnen?

  Bra sagor och barnfilmer hjälper att hantera det jobbiga.

  Vi vill skydda barnen. Leder detta ibland till att vi berövar dem möjligheten att spegla sig i berättelser där de känner igen sina rädslor, sin ensamhet och sin utsatthet?

Nyligen publicerat - Barn