Hoppa till huvudinnehåll

Efter kuppförsöket och krismötet – Markkanens Bulls tappade elvapoängsledning och åkte på tung förlust

Det stormar i Chicago. Efter veckoslutets tumult ställdes Bulls mot Sacramento Kings i NBA och åkte på ytterligare en förlust. Det trots att hemmalaget ledde matchen med elva poäng i halvtid. Vi måste bli bättre, konstaterar tränaren efteråt.

Det var under natten till måndag som The Athletic (bakom betalmur) avlöjade att Chicago Bulls befann sig i en förtroendekris.

Efter att laget åkt på en historisk utklassning mot Boston Celtics – lagets andra match på lika många dagar – ville t.f. chefstränare Jim Boylen straffa laget med ett extra insatt träningspass på söndagen.

Ett beslut som tydligen inte gick hem hos spelarna. Enligt The Athletic ska spelarna ha kommit överens om att strejka, mötas hemma hos någon spelare och sedan vänta på att klubben skulle kontakta dem.

Men Lauri Markkanen och Robin Lopez satte ner foten och sade nej. Stjärnorna ville inte att spelarna skulle göra narr av sig.

"Förväntade mig det här"

Tränarstaben fick nys om planerna och höll istället ett långt krismöte med spelarna på söndagen. Efteråt verkade situationen ha lugnat ner sig.

– Jag förväntade mig att något sådant här skulle hända. Jag har väntat på det, jag var förberedd och behandlade det, sade tränaren Boylen inför nattens dust mot Sacramento Kings till media enligt AP.

Matchen mot Sacramento verkade gå Chicago Bulls väg. Hemmalaget ledde med 33–26 efter den första perioden. I halvtid stod det redan 56–45.

Men sedan kom Kings och framför allt De’Aaron Fox igång. Fox pangade in 23 poäng under den andra halvan av matchen och Sacramento vände samtidigt elvapoängsunderläget till en 108–89-seger.

Hoppa över Twitterpostning

– Oj nej, nu får de träna i morgon, sade en Sacramento-spelare när laget gick till omklädningsrummet efter segern enligt Chicago Sun Times.

– Vi måste bli bättre på att hålla fast i vår taktik matchen ut. Jag måste bli bättre. Det är grundsaker det handlar om, säger i sin tur tränaren Boylen till tidningen.

Zach LaVine var Chicagos främsta poängplockare med 19 poäng. Lauri Markkanen noterades i sin tur för 13 poäng. Finländaren lyckades endast sätta en trepoängare trots åtta försök.

Resultat, NBA:

Indiana – Washington 109–101

Philadelphia – Detroit 116–102

Boston – New Orleans 113–100

Chicago – Sacramento 89–108
CHI Markkanen 13/6/1

Milwaukee – Cleveland 108–92

Oklahoma City – Utah 122–113

Dallas – Orlando 101–76

Denver – Memphis 105–99

Phoenix – LA Clippers 119–123

Golden State – Minnesota 116–108

LA Lakers – Miami 108–105

Videobilder från Ruutu+

Läs också

Nyligen publicerat - Sport