Hoppa till huvudinnehåll

Polisen letar efter man med anknytning till sexualbrottshärvan i Uleåborg - gav ut bild och signalement

En polis och en polisbil syns delvis
En polis och en polisbil syns delvis Bild: Emilia Malin/Yle Polis,Blåljus,brott,polisfordon,utryckningsfordon,Grov stöld

Polisen söker fortfarande efter en 25-årig man som misstänks för delaktighet i sexualbrott riktade mot en under 15-årig flicka i Uleåborg. På tisdagen publicerade polisen också en bild på mannen.

Enligt överkommissarie Marko Kiiskinen är mannen misstänkt för grovt sexuellt utnyttjande av barn, grov våldtäkt och misshandel.

För att få tag i den misstänkte gav polisen på tisdagen ut en bild på mannen och hans signalement på sin webbplats.

Bild på man misstänkt för brott
Bild på man misstänkt för brott Bild: Polisen polisen,misstänkta

Det är frågan om sexualbrottshärvan i Uleåborg som har fått stor uppmärksamhet. Sju män är redan häktade med anknytning till fallet. Männen har alla kommit till Finland antingen som asylsökande eller som kvotflyktingar.

Fallet utreds åtminstone som misshandel, grovt sexuellt utnyttjande av barn och grov våldtäkt. De misstänkta brotten ska ha begåtts i privata lägenheter under flera månaders tid.

Polisen i Uleåborg utreder också två andra misstänkta brott där de misstänkta är av utländsk härkomst och offren är flickor under 15 år. De brotten misstänks ha begåtts utomhus i stadsdelen Tuira under en och samma dag i mitten av november.

Det ena fallet utreds som sexuellt utnyttjande av barn och det andra som grov våldtäkt och grovt sexuellt utnyttjande. Personen som är misstänkt för sexuellt utnyttjande var tidigare gripen men släpptes på måndagen.

Tillägg 11.12.2018 klockan 13.38. Bild tillagd i artikeln.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes