Hoppa till huvudinnehåll

Rönnberg skadad igen, står över landslagets matcher – “Jag borde ha vilat tidigare”

Nico Rönnberg.
Nico Rönnberg har glänst på plan trots att axeln inte varit i skick, Nico Rönnberg. Bild: Handbollförbundet/Tomi Hänninen. Nico Rönnberg,handboll,Riihimäki Cocks

Nico Rönnbergs axel fortsätter bråka. Höstens succéspelare tvingas vila i flera veckor och han kommer inte att delta i handbollslandslaget läger i Ungern

Det handlar om samma axelskada som ställt till det redan tidigare för Finlands bästa handbollsspelare. Nico Rönnberg måste nu vila kastarmen i fyra veckor.

Rönnberg spelade ännu i lördagens match mot ZTR Zaporozhye i Baltiska ligan men han var inte med i Cocks laguppställning i söndagens drabbning mot SKA Minsk. Cocks förlorade bägge matcherna.

– Axeln har strulat under hösten, det har varit lite till och från. Jag försökte spela på söndagen men det blev inte riktigt till något, säger Rönnberg till Yle Sporten.

Rönnberg menar ändå att det inte handlar om något större skada. Han borde vara fullt återställd i mitten av januari.

– Som tur är det inte något allvarligt. Magnetbilderna visade att det handlar om en överansträngning och en liten inflammation. Inget är sönder vilket är positivt, det kunde ha varit värre.

“Andra tvungna att ta ansvar”

Rönnberg gjorde stor succé i höstens Champions League-matcher där han var hela ligans bästa målskytt. Även om samma axel bråkat redan en längre tid så menar han att det inte finns orsak till oro.

– Champions League var jättehårt. Vi hade mycket träningar och mycket matcher. Jag borde ha vilat tidigare men jag är ju sådan som vill spela alla matcher och visa laget att jag är där för dem.

Cocks Nico Rönnberg har varit ett av säsongens utropstecken i Champions League.
Rönnberg gjorde 72 mål i Champions League. Cocks Nico Rönnberg har varit ett av säsongens utropstecken i Champions League. Bild: Handbollförbundet handboll,Riihimäki Cocks,Nico Rönnberg,EHF Champions League

Cocks har tre ligamatcher på programmet ännu före jul. På lördagen ställs laget mot Dicken som överraskade Riihimäkilaget i säsongens första inbördes möte.

– Visst är det ju ett avbräck för laget att jag inte kan spela, men det finns också positiva sidor. Nu är många andra tvungna att ta ansvar då jag inte är med. Det gör gott åt laget, säger Rönnberg.

Missar landslagsläger

Rönnberg missar också landslagets läger i Ungern i början av januari. Då kommer Finland att spela två matcher mot Chile som förbereder sig för VM.

– Det känns surt att missa lägret men annars är tidpunkten lämplig då det blir julpaus.

Rönnberg var borta också från höstens inledande EM-kvalmatcher mot Tjeckien och Vitryssland.Bägge matcherna slutade i finländsk förlust. EM-kvalet fortsätter i april.

Handbollslandslagets lägertrupp

Mikael Mäkelä, Dicken
Tuomas Laitinen, Atlas Vantaa
Teemu Tamminen, Riihimäen Cocks
Joacim Broman, Dicken
Robin Sjöman, BK-46
Fredrik Forss, Frederiksberg IF (DEN)
Vincent Voutilainen, SIF
Miro Koljonen, GrIFK
Anton Rémy, Dicken
Roni Syrjälä, Riihimäen Cocks
Max Granlund, Dicken
Alexander von Numers, SIF
Robin Granlund, Dicken
Oscar Kihlstedt, BK-46
Ian Martin, Karlskrona HIF (SWE)
Benny Broman, Dicken
Johan Gripenberg, Dicken
André Udd, Riihimäen Cocks