Hoppa till huvudinnehåll

Döda och skadade i tågkrasch i Ankara

Räddningspersonal intill söndertrasad tågvagn och vad som ser ut att vara en trasig brokonstruktion vid järnvägsstationen Marşandiz i Ankara 13.12.2018.
Räddningspersonal intill söndertrasad tågvagn och vad som ser ut att vara en trasig brokonstruktion vid järnvägsstationen Marşandiz i Ankara. Räddningspersonal intill söndertrasad tågvagn och vad som ser ut att vara en trasig brokonstruktion vid järnvägsstationen Marşandiz i Ankara 13.12.2018. Bild: EPA-EFE/DOGUKAN KESKINKILIC järnvägsolycka,Turkiet,Ankara

En räddningsinsats pågår intill järnvägsstationen Marşandiz i Turkiets huvudstad Ankara, där minst sju människor har omkommit och över 40 skadats i en tågkrasch tidigt på torsdag morgon.

Det är fortfarande aningen oklart hur tågolyckan i Ankara gick till. Enligt en första rapport kolliderade höghastighetståget med ett lokaltåg och körde därefter in i en bro.

Guvernören i Ankara, Vasip Şahin, besökte genast olycksplatsen och enligt honom kolliderade höghastighetståget med ett lokomotiv som man använder för att inspektera spåren med.

Därefter kolliderade höghastighetståget med en bro för fotgängare som leder till stationen.

På den här bilden syns tydligt också den gångbro som tåget körde in i.
På den här bilden syns tydligt också den gångbro som tåget körde in i. På den här bilden syns tydligt också den gångbro som tåget körde in i. Bild: EPA-EFE/STRINGER järnvägsolycka,Turkiet,Ankara

I samband med järnvägsstationen Marşandiz i de västra utkanterna av Ankara, finns också ett stationsområde där man sköter underhållet av tåg.

Tåget var på väg från Ankara till provinsen Konya i centrala Turkiet.

Karta över Turkiet med städerna Ankara och Konya.
Karta över Turkiet med städerna Ankara och Konya. Karta,Turkiet

Tåget till Konya stannar inte i allmänhet på Marşandiz järnvägsstation, men det är oklart hur snabbt tåget körde då olyckan inträffade.

Enligt Şahin dog alltså sju människor i olyckan och 46 skadades.

- Vår förhoppning är att det inte finns fler offer än så här, sade Şahin redan tidigare då dödsoffren var fyra.

Tågolyckan inträffade ungefär kl.05.30 lokal tid (en timme senare finsk tid). Senare på morgonen var räddningsoperationen fortfarande i full gång.
Tågolyckan inträffade ungefär kl.05.30 lokal tid (en timme senare finsk tid). Senare på morgonen var räddningsoperationen fortfarande i full gång. Tågolyckan inträffade ungefär kl.05.30 lokal tid (en timme senare finsk tid). Senare på morgonen var räddningsoperationen fortfarande i full gång. Bild: EPA-EFE/STRINGER järnvägsolycka,Turkiet,Ankara

Källor: Reuters, AFP, AP