Hoppa till huvudinnehåll

Lindell passade fram Heiskanens sjätte mål för säsongen – men Dallas åkte på stryk i Anaheim

Dallas Stars blåvita backtandem Miro Heiskanen – Esa Lindell spelade fram ett viktigt mål, men till slut var det hemmalaget Anaheim Ducks som var starkare. Slutsiffrorna stod 6–3 både i Anaheim och Chicago, där hemmalaget lyckades vinna för första gången på nio matcher.

För stunden är det inget snack om vem som är Dallas Stars viktigaste försvarare. Miro Heiskanen och Esa Lindell klockade båda in som enda Dallas-försvarare över 20 minuter istid då laget mötte Anaheim på bortais.

Efter att Ondrej Kase inlett målskyttet för hemmalaget i den första perioden tackade det blåvita radarparet för förtroendet. Den andra perioden hade knappt hunnit bli sex minuter gammal då Heiskanen, på passning av Lindell, kvitterade matchen.

För Heiskanens del var målet säsongens sjätte – men fullträffen blev en klen tröst för Dallas. Gästerna hann redan utöka sin ledning till 3–1, men Ducks kom igen. Med besked.

Tjecken Kase, som missade en stor del av säsongsinledningen på grund av skadetrubbel, avrundade sitt hattrick och kvitterade samtidigt matchen. Anaheim pangade in ännu tre mål och tog med andra ord segern med 6–3.

Första segern på nio matcher för Chicago

I Chicago hade hemmalaget Blackhawks ställt in siktet på att bryta den blytunga åtta matcher långa förlustsviten som laget funnit sig i. Den här gången gick det vägen.

Chicago pangade in matchens två första mål och då matchen var över stod det helt som i Anaheim 6–3 på tavlan i hemmaarenan. Det efter att lagkaptenen Jonathan Toews pangat in två puckar i tom bur.

Olli Määttä noterades för en assist till Pittsburghs kvitterande 3-3-mål i slutet av den andra perioden. Assisten var säsongens nionde för Määttä.

Trots segern ligger Chicago fortfarande näst sist i den västra konferensen.

Resultat, NHL:

NY Islanders – Vegas 2–3
NYI Filppula 0+0, -1, 12:04
NYI Komarov 0+0, +/- 0, 10:51

Chicago – Pittsburgh 6–3
CHI Jokiharju 0+0, +1, 19:56
PIT Määttä 0+1, +/- 0, 15:51

Calgary – Philadelphia 6–5 e.fl.

Anaheim – Dallas 6–3
DAL Heiskanen 1+0, -2, 23:14
DAL Lindell 0+1, -3, 25:26

Videobilder från Viasat.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport