Hoppa till huvudinnehåll

På tv i dag: Sprint i Hochfilzen – Mäkäräinen nära eget rekord, har aldrig skjutit prickfritt tre tävlingar på raken

Världscupen i skidskytte fortsätter den här veckan i Hochfilzen i Österrike. Kaisa Mäkäräinen har haft ett enormt flyt de två senaste tävlingarna. Fortsätter hon dominera?

De 45 senaste tävlingsskotten har resulterat i träff för Kaisa Mäkäräinen. För tillfället har hon ett sällan skådat flyt på vallen. Bara i två repriser tidigare i karriären har hon lyckats med prickfritt skytte i två tävlingar på raken, Östersund 2010 och VM i Chanty-Mansijsk 2011.

Tillägger man dessutom de tre prickfria skjutstationerna från distansloppet i Pokljuka, har Mäkäräinen karriärenns bästa svit på gång. Träfffar hon alla tavlor i sprinten idag blir det tre raka prickfria tävlingar, för första gången på sina fjorton säsonger.

De övriga finländarna i dagens tävling är Venla Lehtonen, Jenny Fellman och Mari Eder.

Damer sprint kl. 15.05 TV2 och Arenan

Läs också

Nyligen publicerat - Sport