Hoppa till huvudinnehåll

Uppgifter: Tidigare HIFK-kaptenen Toni Söderholm ny chefstränare för Tysklands landslag

Toni Söderholm ser på isen.
Toni Söderholm har hållit till i Tyskland de senaste åren. Toni Söderholm ser på isen. Bild: imago/Eibner/ All Over Press Toni Söderholm,ishockey,Tysklands herrlandslag i ishockey

Enligt den tyska webbplatsen Eishockey News blir den tidigare HIFK-profilen Toni Söderholm ny chefstränare för Tysklands hockeyherrar. Den senaste tiden har Söderholm tränat SC Riessersee, som spelar på tredje högsta nivå i Tyskland.

Ett riktigt överraskningsnamn ser ut att ta över som chefstränare för Tysklands landslag. Sedan Marco Strum lämnade landslaget för Los Angeles Kings tränarstab har positionen som chefstränare varit ledig.

Nu skriver Eishockey News att jakten är över. Det tyska förbundet har hittat sin man: Toni Söderholm. Någon officiell bekräftelse på att Söderholm – som talar flytande tyska – ska ta över finns inte.

Söderholm har sedan tidigare kontakt med det tyska förbundet: han har varit assisterande tränare för U20-landslaget vid sidan om uppdraget med Riessersee.

Som aktiv representerade Söderholm HIFK i tio säsonger och spelade också för Frölunda och SC Bern. Han avslutade karriären med en säsong i tyska EHC München och stannade sedan i Tyskland för att träna.

Yle Sporten lyckades inte nå Söderholm för att kommentera uppgifterna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport