Hoppa till huvudinnehåll

Strasbourgattacken har krävt ett fjärde offer

Julmarknaden i Strasbourg har öppnat igen efter attacken den 11 december.
Julmarknaden i Strasbourg har öppnat igen efter attacken den 11 december. Bild: EPA-EFE/RONALD WITTEK Strasbourg,Frankrike,julmarknad

Ytterligare en person har dött till följd av attacken mot en julmarknad i Strasbourg i tisdags, uppger den franska åklagarmyndigheten. En femte person har konstaterats hjärndöd.

Utöver det är elva personer skadade. Fyra av dem är intagna på sjukhus.

Den 29-åriga man som misstänks ha öppnat eld vid julmarknaden sköts till döds av polisen på torsdag kväll.

Frankrikes president Emmanuel Macron besökte Strasbourg på fredagen för att tacka säkerhetsstyrkorna och föra blommor till ett minnesmärke för offren.

Macron lägger ner en blomma vid en minnesplats för offren som dog i julmarknadsattacken i Strasbourg.
Emmanuel Macron lägger ner en blomma vid minnesplatsen för de som dog i attacken. Macron lägger ner en blomma vid en minnesplats för offren som dog i julmarknadsattacken i Strasbourg. Bild: EPA-EFE/JEAN-FRANCOIS BADIAS Strasbourg,Emmanuel Macron,julmarknad,ljus (strålning)

Julmarknaden öppnade igen

Den populära julmarknaden i Strasbourg öppnade på nytt under fredagen.

Marknaden besöktes bland annat av Frankrikes inrikesminister Christophe Castaner. Han gick runt och hälsade på försäljarna under stort säkerhetspådrag.

Castaner sade sig vara skeptisk till att Islamiska statens uttalande om att de tar på sig attentatet.

- Utredningen är inte avslutad, men det finns inget som tyder på att han skulle ha varit del av ett nätverk eller att han hade något särskilt skydd av ett sådant, sade han.

Den misstänkte mannen hade redan tidigare gjort sig skyldig till flera brott såväl i Frankrike som i Tyskland och Schweiz. Han misstänks ha radikaliserats i fängelset.

Franska myndigheter har nu lovat att sätta in ytterligare säkerhetspersonal som särskilt ska fokusera på julmarknader.

Källor: Reuters, AP, STT