Hoppa till huvudinnehåll

Gisin i otäck störtloppskrasch – fördes till sjukhus med helikopter

Herrarnas störtlopp i Val Gardena fick avbrytas i en dryg halvtimme efter att schweizaren Marc Gisin kraschat. Gisin såg ut att ha tappat medvetandet efter kraschen och fördes till sjukhus med helikopter.

Gisin hade hunnit åka ungefär 65 sekunder då olyckan var framme. Han kom fel i ett hopp, korsade skidorna och föll otäckt. Schweizaren som åkte i 120 km/h slog i backen flera gånger innan han blev liggande i snön.

Funktionärer och läkare var snabbt på plats för att ge Gisin vård. En ambulanshelikopter kallades också till backen och efter en stund fördes han vidare till sjukhus.

Enligt tidningen Blick var Gisin medvetslös en tid men vaknade sedan upp på sjukhuset. Gisin ska ha brutit fyra revben och fått hjärnskakning. Han ska även ha drabbats av en skada i höften men den kräver inte operation.

Marc Gisin kraschar
Marc Gisin kraschar Bild: AFP / Lehtikuva alpint,Marc Gisin

Inga poäng för Romar

Tävlingen återupptogs efter en halvtimmes paus. Aksel Lund Svindal var följande åkare i tur och han lyckades inte slå sig in i täten efter den långa pausen. Svindal åkte i mål som sjua och fick se landsmannen Aleksander Aamodt Kilde ta hem segern.

Kilde gjorde ett riktigt starkt störtlopp och vann med 86 hundradelar före österrikaren Max Frantz. Schweizaren Beat Feuz slutade på tredje plats.

Andreas Romar lyckades inte öppna sitt poängkonto den här gången heller. Romar som hade startnummer 54 gick i mål tre sekunder efter Kilde.

Resultat:

1. Aleksander Aamodt Kilde NOR 1.56,13
2. Max Frantz AUT +0,86
3. Beat Feuz SUI +0,92
4. Bryxe Bennet USA +0,98
5. Steven Nyman USA +1,01
---------------------
45. Andreas Romar FIN +3,05

Läs också

Nyligen publicerat - Sport