Hoppa till huvudinnehåll

På tv just nu: Sprintfest från Davos med Leif Lampenius i referatbåset

Kaisa Mäkäräinen, Jukka Jalonen och Krista Pärmäkoski. Där tre av huvudrollsinnehavarna i dag på Yles kanaler. Jalonens ishockeylejon sparkade i gång showen med en match mot Sverige och Kaisa Mäkäräinen vann i Hochfilzen.

Kl. 14.25 Världscupen på skidor, damer och herrar fri sprint (Referat: Leif Lampenius)

Finland, damer: Katri Lylynperä, Leena Nurmi, Eveliina Piippo, Krista Pärmäkoski.

Finland, herrar: Ristomatti Hakola, Martti Jylhä, Juho Mikkonen, Joni Mäki, Anssi Pentsinen, Lauri Vuorinen.

Med i finalpasset: Pärmäkoski, Vuorinen, Mäki, Hakola.

Referentens kommentar: Den klassiska schweiziska världscuporten Davos är scenen för det fjärde cupveckoslutet i längdåkning. Stilen, den är fri, också den här gången.

Sverige kommer att dra åt sig mycket av intresset under sprintlördagen. För att man missade så senast i Beitostölen och för att herrarna har haft det så motigt. Men framförallt för att damerna varit så historiskt starka. Alla sex svenska damer som åker i fristilssprinten finns bland de tolv främsta i sprintcupen. Stina Nilsson är storfavorit.

De finländska finalkorten är närmast Ristomatti Hakola och Krista Pärmäkoski - båda i fränare form än tidigare?

Krista Pärmäkoski i Ruka
Krista Pärmäkoski har inlett säsongen stabilt. Krista Pärmäkoski i Ruka Bild: Lehtikuva längdskidåkning,Krista Pärmäkoski

Kl. 14.40 EHT-ishockey: Ryssland–Tjeckien (Referat: Christoffer Herberts)

(Sammandrag på TV2 kl. 19.15)

Referentens kommentar: Ryssland låg under med 0-2 inför tredje perioden mot Tre Kronor men vann med 3-2 efter straffar, Tjeckien låg under med 0-3 inför tredje perioden mot Lejonen men vann med 4-3 efter straffar.

När öppningsomgångens två vinnare nu möts i Moskva är Ryssland med tolv av årets olympiska mästare i truppen klar favorit. Men när lagen möttes senast i Helsingfors förra månaden vann tjeckerna med 5-2 efter ett hattrick av Dominik Kubalik, som är med också den här gången och med sina eleganta straffar sänkte Finland i torsdags.

Kl. 15.40 Världscupen i skidskytte, herrar jaktstart (Referat: Magnus Eklöv)

(Sammandrag på TV2 kl. 16.10)

Finland:Tero Seppälä, Olli Hiidensalo och Tuomas Grönman.

Referentens kommentar:
Det är sällan vi haft tre herrar i jaktstart i världscupsammanhang. I sprinten hade finländarna alla en bra dag. Med likadant skytte i jaktstarten kommer placeringarna att förbättras.

Om segern får vi igen en repris från fjolårssäsongen med en duell mellan Martin Fourcade och Johannes Bö. Fourcade verkar igen ha hittat formen efter en svacka i Pokljuka. Men ska han kunna rå på Bö måste han skjuta bättre än norrmannen samt få uppskruvat farten i spåret ännu ett steg.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport