Hoppa till huvudinnehåll

Stabil hoppning av Aalto – fixade extraplats åt Finland till backveckan

Antti Aalto.
Antti Aalto. Antti Aalto. Bild: Lehtikuva Antti Aalto

Antti Aalto har radat upp flera fina resultat den här säsongen och det gjorde han även i dagens tävling i Engelberg. Aalto hoppade in bland de 15 bästa och såg till att Finland får skicka tre hoppare till den stundande backveckan.

Säsongsupptakten har visat att det finns ett ljus i det finländska backhoppningsmörkret. Antti Aalto har hoppat in bland de främsta då han två gånger varit bland de tio bästa.

I kväll gjorde han en ny fin tävling då han slutade på 15:e plats i Engelberg.

– Det var en helt okej tävling. Under provomgången kom jag inte upp i min riktiga nivå, så jag är nöjd med tävlingen då jag lyckades förbättra mitt resultat, säger Aalto.

Aalto hoppade 126,5 meter i den första omgången och låg då på delad 16:e plats. I den andra omgången bättrade han på rejält och pressade hoppet till 135 meter. Det gjorde att han klättrade en placering i den andra omgången.

Tysken Karl Geiger tog sin första seger i världscupen då vann tävlingen före Piotr Zyla och Daniel Huber.

Aaltos poängskörd den här säsongen betyder att Finland kommer att få skicka tre hoppare till backveckan som börjar i Oberstdorf i slutet av december. Aalto har säkrat en personlig plats och Finland har dessutom två nationsplatser som går till Jarkko Määttä och Eetu Nousiainen.

Hoppa över Twitterpostning

Resultat, HS 140:

1. Karl Geiger GER 302,0 poäng
2. Piotr Zyla POL 297,3
3. Daniel Huber AUT 295,5
4. Johann Andre Forfang NOR 295,3
5. Jevgenij Klimov RUS 294,6
---------------------
15. Antti Aalto FIN 278,4

Läs också

Nyligen publicerat - Sport