Hoppa till huvudinnehåll

Hamnkrogen Portside i Dalsbruk söker konkurs och stängde sina dörrar under veckoslutet

Stallbacksvägen i Dalsbruk.
Portside (byggnaden längst till höger i bild) har varit uppskattad bland sommargäster och båtfolk. Stallbacksvägen i Dalsbruk. Bild: Yle/Monica Forssell engelska strandhusen

Restaurangen Portside som serverat pizza och Á la carte i Dalsbruk stängde sina dörrar den 15.12. Restaurangen hade varit igång under nuvarande ägare i 4 år.

Uppgifterna bekräftas av en av restaurangens ägare Juhani Rautiainen. Han städade som bäst i restaurangens lokaler när Yle Åboland når honom.

- Tyvärr har det gått så här. Kundunderlaget speciellt under vintern har blivit betydligt sämre, säger Rautiainen.

Just nu finns inga planer för restaurangen men ägaren har ansökt om konkurs. Själv vet han inte heller vad han ska börja göra sen.

- Vi hade stängt under fyra månader förra vintern då jag jobbade i Lappland. Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Det är klart det känns ledsamt men kanske man är lite lättad nu också när beslutet är gjort, säger Rautiainen.

Enligt honom har högsäsongen börjat senare och slutat tidigare år för år. Försäljningen kring Baltic Jazz ger mindre inkomster för varje år och kundunderlaget har minskat mycket sedan konkursen av stålverket i hamnen.

 • Andra veckomenyn – Vegval

  Era bästa vegetariska vardagsrätter.

  Bland läckerheterna i Vegvals andra veckomeny hittar vi två familjefavoriter i helvegetarisk tappning. Stort tack till Tarja Huntus, Sari Pylsy, Hanna Kuusisalo och Johannes Djupsjöbacka. Delad matglädje är dubbel matglädje!

 • Läckra glutenfria zucchinitortillas

  Barnvänlig "tex-mex" med ny touch.

  Läckra glutenfria zucchinitortillas Jag har ett trädgårdsland som ibland ger stor skörd av zucchini som jag måste få användning av. Hade tidigare gjort de här med skorpsmulor men nu ville jag testa en glutenfri version. Degen blandar man ihop på nolltid och slutresultatet är frasiga och goda tortillaliknande plättar som dessutom är vackra och populära.

 • Krämig och snabb kikärts- och spenatcurry som barnen gillar

  En curry som tillreds av basråvaror från skafferiet.

  Krämig och snabb kikärts- och spenatcurry som barnen gillar Klart på en kvart är ofta det viktigaste kravet för vardagsmiddagen - maten ska serveras direkt, helst lite fortare än så. Jag brukar ha basråvaror som tomatkross, bönor eller kikärter och en burk havregrädde i mitt skafferi för hektiska dagar.

 • Champinjon-Mifusåsn (på gambäl Terjärv-dialekt)

  "Hä e gou" sejr Johannes Djupsjöbacka.

  Ja arbeitar sjölv som kock, viri rej i 22år. Ja itär int sjölv just na tsöti, ibland vaali laga na malatsötsbollona eldä -sås jär heim. Mä annos vaali laga mytzi vegetriskt. O fiska! Ja experimenterar jär heim ny o tå för mi sjölv i stijl "lite det här och en skvätt av det där". Matlagasi eint na rymndvetenskap, hä e bara ti lägg trollkarlshattn på hövo.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland